Home
Facebook Twitter

 

Hoe werkt het financieren van een boot?

Boot financieringen

Nederland is bij uitstek een watersportland. Naast beroepsboten, varen er dagelijks vele watersporters in de Hollandse meren en plassen. Als u een motorboot of zeilboot wilt kopen, is dat een behoorlijke eenmalige investering. Bent u van plan om een boot te kopen en daar geld voor te lenen? Dan bent u bij Frisia aan het juiste adres. Frisia is een oer-Hollands merk dat al meer dan 35 jaar leningen verstrekt tegen zeer aantrekkelijke tarieven en voorwaarden.

Hoe kun je het beste een boot financieren?

1) Financieren in de vorm van een hypotheek
2) Financieren door een lening af te sluiten

Een scheepshypotheek

De scheepshypotheek is een speciale hypotheeksvorm, waarbij je wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Een daarvan is dat de boot moet worden ingeschreven in het scheepregister van het kadaster. Ook wel "brandmerken" genoemd. Door dit brandmerken is het schip bijvoorbeeld bij diefstal eenvoudiger op te sporen. En kun je als eigenaar aantonen dat de boot jouw eigendom is. Om een scheepshypotheek te kunnen afsluiten, moet je deze laten passeren bij een notaris. Het voordeel van een dergelijke hypotheek is dat de looptijd over het algemeen langer is als bij een financiering. Hierdoor heb je veelal lagere maandlasten. 

Boot laten financieren

Een lening afsluiten

Door velen als de beste keuse bestempeld. Een financiering kun je afsluiten tot een bedrag van € 75.000,-- op 1 contract. Mocht je een hoger bedrag nodig hebben, dan kan deze eventueel gesplitst worden tot het gewenst bedrag in 2 of meerdere contracten. 

Voor een bootlening bij Frisia Financieringen heb je de keuze uit twee verschillende vormen van lenen, namelijk een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Een lening is zeer persoonlijk, u kunt daarom zelf het beste bepalen welke lening het beste bij u past. Om een goede afweging te maken, hebben we de eigenschappen van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening overzichtelijk voor u op een rij gezet zodat u de juiste keuze kunt maken.

Eigenschappen bootlening doorlopend krediet

• Vast maandbedrag bestaande uit rente en aflossing
• Variabele rente
• Onbeperkt kosteloos inlossen en opnemen

Zeiljacht financieren

Eigenschappen bootlening persoonlijke lening

• Vast maandbedrag bestaande uit rente en aflossing
• Vaste rente en looptijd
• Boetevrij eerder aflossen
• Looptijd af te stemmen op de gewenste gebruiksduur van de boot

Mocht u willen weten wat u mogelijkheden zijn en/of tegen welke condities u een bootfinanciering zou kunnen afsluiten, dan kunt u altijd en vrijblijvende offerte voor een bootlening bij ons aanvragen. Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld, krijgt u het aanbod van de verschillende banken voorgelegd met de bijbehorende rentetarieven. U maakt uw keuze en krijgt dan geheel vrijblijvend de offerte per email en indien gewenst per post toegestuurd.