duits nederlands Last minute

Dagje Friesland? Ga voor een boottocht met aansluitend een fietstocht

Als je een dagje met het hele gezin naar Friesland gaat, dan zijn er twee dingen die je absoluut gedaan moet hebben. Dat is een boottocht over de Friese meren en ook een fietstocht door de prachtige natuur. Omdat we natuurlijk ook heel goed begrijpen dat Friesland dusdanig groot is, dat het kiezen van een fietstocht best een uitdaging kan zijn, hebben we uiteraard ook een aantal tips voor je, afhankelijk van welke route je zou willen fietsen.

Ontdek Friesland vanaf het water

Een boottocht is, als je het ons vraagt, de ideale manier om de schoonheid van Friesland te ontdekken. Zo kun je ervoor kiezen om zelf een boot te huren en dus zelf te bepalen waar je overal naartoe wilt varen, maar is het ons advies om voor een georganiseerde boottocht te kiezen. Dit heeft als voordeel dat je allereerst zelf niet hoeft te varen, maar je ook zeker weet dat je alle mooie plekken te zien krijgt. Daarbij komt ook dat er van alles wordt vertelt, zodat je niet alleen kunt zien wat het mooie Friesland je te bieden heeft, maar je ook mee terug wordt genomen een stukje de geschiedenis in.

Dagje_friesland

Ga verder op je fiets

Na een heerlijke boottocht is het tijd om op de fiets te stappen en het platteland van Friesland verder te verkennen. De provincie staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van fietspaden die je langs de mooiste plekjes leiden. Afhankelijk van je voorkeur, bepaal je bijvoorbeeld helemaal zelf of je voor een route van 10, 20 of zelfs 30 kilometer gaat. Handig is wel om te kiezen voor een elektrische fiets. Zo blijkt uit onderzoek dat je veel meer geniet van de natuur op een elektrische fiets. Dit heeft met name te maken doordat je veel minder inspanning hoeft te leveren en je dus volledig kunt concentreren op alles wat er om je heen gebeurt.

Bezienswaardigheden onderweg

Net als op de boot, kom je ook tijdens je fietstocht langs verschillende mooie bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen. Natuurlijk is het tijdens het fietsen een stuk gemakkelijker om even ergens te stoppen dan wanneer je op de boot zit. Het is dus ook verstandig om bijvoorbeeld wat mooie plekjes tijdens de boottocht te onthouden, zodat je hier vervolgens naartoe kunt fietsen tijdens je fietstocht. Eén van de plekken die een absolute aanrader is, dat is het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit park is een paradijs voor de echte natuurliefhebbers, met meer dan 400 verschillende plantensoorten en ontzettend veel vogels. Het is dus ook helemaal niet gek om een verrekijker mee te nemen, zodat je op afstand verschillende vogels kunt spotten.

friesland_ontdekken_op_het_water

Geniet van de Friese gastvrijheid

Wanneer je in Friesland bent, zul je direct het gevoel hebben dat je thuis bent. De meesten weten dit misschien niet, maar Friezen zijn ontzettend gastvrij .Overal waar je komt word je dan dus ook hartelijk ontvangen en zul je het gevoel hebben alsof je thuis bent. Zo willen ze je met alle plezier helpen met het vinden van de mooiste plekjes. Wat natuurlijk niet mag ontbreken, is het afsluiten van de dag in een typisch fries restaurant, waar je kunt genieten van verschillende specialiteiten, zoals een stukje droge worst of een heerlijk stuk verse paling. Reden genoeg dus om naar Friesland toe te gaan dus!

Bron: Amlod

´╗┐