duits nederlands Last minute

Zeiljacht of kajuitzeilboot huren in Friesland

Op deze pagina zeiljacht huren in Friesland vind je zeker het ideale zeiljacht of kajuitzeilboot voor jouw vaarvakantie. Bezoek de websites van de bootverhuurbedrijven en yachtcharters om een zeilboot of zeilschip te huren. Let wel op: als je een zeiljacht wilt huren zonder enige zeilervaring, boek er dan wel een instructie en zeilles bij. Want bij het varen met een kajuitzeilboot of zeiljacht komt nog wel het een en ander kijken. De verhuurder van jouw ideale zeilboot kan je hier zeker in adviseren en mee helpen. Zeilen op de Friese meren of op het IJsselmeer tijdens jouw zeilvakantie of zeilweekend begint in ieder geval hier op BotenverhuurinFriesland.nl.

Zeiljacht huren
Ottenhome Heeg
Ottenhome Heeg
Heeg
lastminutevaren.nl
lastminutevaren.nl
Bolsward
Heech by de Mar
Heech by de Mar
Heeg
Bootverhuur Hospes
Bootverhuur Hospes
Sneek
FrieslandZeilen
FrieslandZeilen
Sneek
Polboten by Sailingcenter
Polboten by Sailingcenter
Langweer
Drijfveer Bootverhuur
Drijfveer Bootverhuur
Akkrum
Tornado Yachting
Tornado Yachting
Makkum
Natural Yachts
Natural Yachts
Marknesse / Vollenhove
Watersportbedrijf Anja
Watersportbedrijf Anja
Grou
Sailingcenter Langweer
Sailingcenter Langweer
Langweer
Zeiljachtenverhuur Wellekom Watersport
Zeiljachtenverhuur Wellekom Watersport
Woudsend
Maran Yachtcharter
Maran Yachtcharter
Terkaple
Watersportbedrijf De Werff
Watersportbedrijf De Werff
Oudega
Watersportcentrum 'de Ulepanne'
Watersportcentrum 'de Ulepanne'
Balk
Sailcharter Friesland
Sailcharter Friesland
Workum

Een zeiljacht huren is een breed begrip

Als we het hebben over het huren van een zeilboot of zeiljacht, dan is dat een heel breed begrip. In eerste instantie valt of staat dit met de ervaring die iemand heeft en verder uiteraard het gezelschap én budget. Met een zeiljacht werkt het wel even anders dan met een motorjacht. Een vaarinstructie van 2 uren geven zeker geen garantie voor een veilige zeilvakantie. 

Beginnende zeiler?

Een beginnende zeiler is zeilles nodig of moet met een ervaren zeiler meevaren en zo de kneepjes van het vak leren. Vaak geldt hier "jong geleerd is oud gedaan". Op jonge leeftijd gaan kinderen vaak al op zeilles in een optimist zeilboot of varen met hun ouders mee en leren zo al vroeg de kneepjes van deze mooie tak van de watersport. Heb jij die kneepjes nog niet voldoende, begin dan eerst eens in een kajuitzeilboot zoals een Fox 22 of een 24/25 Ft'r.

Zeilles of vaarinstructie

Bij iedere verhuurder van zeiljachten kun je bij het boeken van een boot wel een vaarinstructie van enkele uren aanvragen om je kennis en ervaring weer een beetje bij te schaven. En iedere boot is uiteraard anders en reageert soms wel anders op de omstandigheden.  Mocht je al een zeiljacht hebben gehuurd, maar toch nog enigszins onzeker zijn over bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld over het zeilen bij bepaalde weersomstandigheden of zeilen op het IJsselmeer, bespreek die dan vooraf met de bootverhuurder.

Wat kost het om een zeiljacht te huren?

Ook dit is weer een breed begrip. Een 25 of 26 fts zeilboot huren kost circa € 550 voor een midweek of weekend. Een week huren kost circa € 1000,- per week. Maar qua prijs zijn boten net als auto's: groot/klein, oud/jong, luxe/basic... de huurprijzen van een zeiljacht verschillen hierdoor nogal. En terecht natuurlijk. En er zit ook nog wel een verschil tussen het voorseizoen, hoogseizoen en het naseizoen. Ook dat kan wel tussen de € 100,- en € 500,- schelen, afhankelijk van de eerder genoemde eigenschappen. .

Lastminute zeilen

Als jullie de zeilvakantie of weekendje zeilen afhangen van mooi zeilweer dan kun je ook gebruik maken van ons lastminute bestand van zeilboten en zeiljachten. Hiervoor hebben we een apart platform online: LastminuteVaren.nl. Hier bieden wij altijd een uitgebreid  aanbod van lastminute zeiljachten, vanuit havens in heel Nederland. Je hebt hier een compleet overzicht alle beschikbare lastminute zeilboten in beeld. 

Traditioneel zeilen

Op deze pagina zie je aanbieders van kajuitzeilboten en zeiljachten. Maar het begrip "zeilen" is breder dan alleen die 2 categorieën. Je kunt ook een zeiltocht op een traditioneel zeiljacht boeken met een schipper. Dit kan met een eigen groep waarbij je het zeilschip met schipper huurt. Dat kan voor een dagdeel, dag, weekend en zelfs voor een hele week. Maar de schippers van die prachtige zeilschepen bieden ook vaak tochten aan waarbij je individueel kunt inschrijven. Kijk in de categorie Traditioneel Zeilen voor deze zeiltochten en complete zeilvakanties.

Overzicht per plaats voor Zeiljacht huren in Friesland

Akkrum | Balk | Bolsward | Grou | Heeg | Langweer | Makkum | Marknesse / Vollenhove | Oudega | Sneek | Terkaple | Workum | WoudsendBezoek ook de website:

LastMinuteVaren.nl

Volg ons op social media