duits nederlands Last minute

Met de Succes naar Friesland varen

Stoomschip Succes

Een mooie dag op het water op een nog mooier schip: u bent van harte welkom aan boord van de Succes. Dit klassieke stoomschip, oorspronkelijk gebouwd in 1897, neemt u mee op een prachtige dagtocht. Onderweg zijn er verschillende tussenstops bij bezienswaardigheden mogelijk. De Succes heeft een eersteklas catering, de vriendelijke bemanning zorgt er voor dat het u aan niets ontbreekt.

Een klassiek stoomschip

De Succes is volledig ingericht in de stijl van de jaren '20, de tijd van de grote passagiersschepen. Het interieur met veel teak, koper en kristal straalt luxe en comfort uit. De bovensalon van het schip met captain's table biedt 40 personen een schitterend uitzicht. Vanuit deze salon is er ook toegang tot het zonnedek met banken. In de salon beneden is plaats voor ruim 70 personen. Hier is ook een dansvloer. Op het dek bevinden zich tevens de keuken, de garderobe en de toiletten.

Succes stoomschip

Uw dagtocht

De vaste ligplaatsen van de Succes is in Almere-Haven. Van daaruit of vanuit een haven in de buurt, zoals Amssterdam, Muiden of Huizen, zet het schip koers naar Friesland. Daarbij zijn er twee routes mogelijk. De 'westroute' voert u langs Volendam - altijd leuk voor een kort bezoek - en komt uit bij de sluizen in Enkhuizen. Als die gepasseerd zijn, kan de Succes aanmeren bij het Zuiderzeemuseum, waar de verhalen van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden, tot leven komen. Van Enkhuizen maken we de oversteek naar Lemmer, de 'poort naar Friesland'. In deze stad vindt u het grootste nog in werking zijnde stoomgemaal van Europa.

De andere route brengt u langs Lelystad. Net voor de sluizen bevindt zich de Bataviawerf, waar op ambachtelijke wijze historische zeilschepen worden nagebouwd. Pal daarnaast is Batavia Stad Fashion Outlet, met 150 winkels van bekende merken een paradijs voor de modeliefhebber. Vanaf Lelystad voert de route langs Urk naar Lemmer.

Stoomschip salon

Voor elke gelegenheid

Wat u ook in gedachten heeft - een familie-uitje, bedrijfsuitje of een bedrijfsfeest en waar u ook varen wilt, met dit stoomschip wordt het altijd een succes. Heeft u vragen of ideeën? Neem even contact op, we voldoen graag aan al uw wensen.

´╗┐