duits nederlands Last minute

De beste tips voor het huren van een boot

Veilig varen

Als je geen boot hebt en je wel een dag vol plezier op het water wilt beleven, dan is het huren van een boot misschien precies wat je nodig hebt. Het huren van een boot is namelijk een geweldige manier om het plezier uit de boot te halen zonder alle zorg, onderhoud en kosten die gepaard gaan met het bezitten van een boot. Om een geschikte boot te huren in Friesland, kun je gebruik maken van de onderstaande tips!

Huur de juiste boot

Wanneer je een boot huurt, wil je er zeker van zijn dat je het juiste type boot huurt. Hierbij is het belangrijk om je grenzen te kennen. Je zult waarschijnlijk geen zeilboot op ware grote willen huren als je nog nooit eerder hebt gevaren. Je wilt er ook zeker van zijn dat je een boot kiest die past bij de behoeften van je vakantie. Zorg ervoor dat je rekening houdt met het aantal passagiers bij het kiezen van een boot, zodat het schip niet overvol raakt. Bepaal zelf welke boot geschikt is om te huren!

Veilig varen

Voldoe aan de vaarvereisten

Een ding dat je moet doen, is ervoor zorgen dat je voldoet aan de vaarvereisten. Bij een lease auto weet je dat je een rijbewijs nodig hebt om erin te mogen rijden, maar hoe zit dat bij een boot? Onder Nederlanders heerst hier vaak veel onduidelijkheid over. Het is daarom goed om te weten dat je niet voor elke boot een vaarbewijs nodig hebt. Je hebt niet zo'n bewijs nodig als het gaat om een boot van maximaal 15 meter met een snelheid van maximaal 20 kilometer per uur. Anders moet je wel examen doen en dus je vaarbewijs halen.

Ken je kosten

De kosten voor het huren van een boot kunnen variëren, afhankelijk van het type boot dat je huurt en voor hoe lang. Bedrijven bieden vaak meerdere betalingsopties en uur-limieten aan. Je kunt ook een boot voor meer dan een dag huren als je van plan bent om een boot voor 's nachts te gebruiken. Je kunt zelfs een boot huren voor meer dan een week als dat het soort reis is waar je voor gaat. De kosten voor het huren van een boot kunnen dus flink variëren aan de hand van diverse factoren, maar weet wel dat het vaak niet goedkoop is!

Veilig varen

Weet hoe je de boot moet bedienen

Als je zelf nog nooit op het water bent geweest, wil je weten wat je doet. Zelfs als je niet verplicht bent om een vaarbewijs te nemen, wil je er zeker van zijn dat je weet wat je doet als het gaat om het navigeren op je schip. Zoals al eerder werd aangegeven, wil je geen zeilboot nemen als je niet comfortabel kunt zeilen. Dit is niet de enige overweging die je moet maken. Je wilt er namelijk ook zeker van zijn dat iemand in je gezelschap bekwaam is in het besturen van welk vaartuig je ook vaart.

´╗┐