duits nederlands Last minute

Motor- of zeiljacht kopen in plaats van huren? Een botenmakelaar biedt uitkomst!

Met zijn vele meren, kanalen, vaarten en rivieren is Friesland dé provincie om vanaf het water te ontdekken. Er is dan ook geen gebrek aan jachthavens en er worden op talloze plaatsen boten te huur aangeboden. Voor wie een boot wil huren is er in het waterrijke Friesland bovendien volop keuze: van zeilboten en motorjachten tot sloepen en kano’s. Maar wat dacht u ervan om over uw eigen boot te beschikken en bijvoorbeeld een jacht te kopen?

motorjacht_kopen

De voordelen van een eigen boot

Een jacht of andere boot voor uzelf brengt een hoop voordelen met zich mee. Verreweg de belangrijkste daarvan is dat u eropuit kunt wanneer u maar wilt. Waar u bij het huren van een boot vooruit moet plannen en op tijd moet reserveren, is dat bij een eigen boot immers niet nodig. Daar komt bij dat het bij een botenverhuurbedrijf altijd maar de vraag is of het gewenste jacht nog beschikbaar is op de beoogde datum.

Zeker als er mooi weer in aantocht is, valt het soms niet mee om de boot van uw voorkeur te huren. Met een eigen zeil- of motorjacht heeft u het helemaal zelf voor het zeggen: u kunt spontaan besluiten om een dagje of weekend op het water door te brengen. En doet u dit regelmatig? Dan kan een boot kopen financieel gezien uiteindelijk ook nog eens een stuk aantrekkelijker zijn.

Aandachtspunten bij een jacht kopen

Als u plannen heeft om een boot aan te schaffen, zijn er diverse afwegingen die bij uw keuze van belang zijn. Zo moet duidelijk zijn waarvoor u uw jacht wilt gebruiken. Wilt u gaan varen op het IJsselmeer of houdt u het liever bij de Friese binnenwateren?

Wanneer u interesse heeft om een motorjacht te kopen, is ook het type motor iets om over na te denken. Met name als het om het aantal pk’s gaat, valt er veel te kiezen. De locaties waar u wilt varen, bepalen tevens welke maximumsnelheid uw boot mag hebben. Overdenk ook de mogelijkheid van elektrisch varen voor een duurzame vakantievakantie.

Het materiaal is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Er zijn bijvoorbeeld boten van polyester, maar ook van aluminium of een andere staalsoort. Het materiaaltype speelt onder meer een rol bij de mate van onderhoud die uw jacht nodig heeft en of u deze ‘s winters zonder problemen in het water kunt laten liggen. Bij een aluminium boot is droog stallen tijdens de wintermaanden bijvoorbeeld niet nodig.

zeiljacht_kopen

Een zeil- of motorjacht kopen

Brengt u uw vrije tijd het liefst door op het water? Dan is het een goed idee om een eigen boot of motor- of zeiljacht te kopen. En dat doet u het best bij een officiële botenmakelaar. Hiermee kiest u voor kwaliteit en bent u er zeker van dat u een betrouwbare boot koopt, waarmee u veilig het water op kunt. Een bijkomend voordeel is dat een jachtmakelaar u op basis van uw wensen advies op maat kan geven.

Betrokken en transparante botenmakelaar

Ontzorgen en een persoonlijke benadering zijn de zaken waarmee een botenmakelaar als Yachting Company Muiderzand zich onderscheidt. Onze jachtmakelaardij is gevestigd bij Almere op een centraal gelegen locatie tussen het IJmeer en het Gooimeer. Hier bieden wij een uitgebreid dienstenpakket aan, waarbij de nadruk ligt op openheid, transparantie, flexibiliteit en betrokkenheid. U kunt bij ons terecht voor boten van gerenommeerde fabrikanten als Zinder, Bavaria, Dufour en Dehler, maar ook van minder bekende scheepsbouwers.

Uw boot verkopen

We zijn niet alleen het juiste adres voor de aankoop van een jacht. Ook voor het verkopen van uw boot bent u namelijk welkom bij de Yachting Company. U maakt gebruik van een jachtmakelaar die meer dan 25 jaar ervaring, een groot netwerk en een uitstekende reputatie heeft. Wij werken samen met alle belangrijke nationale en internationale verkoopsites voor boten. Bemiddeling vindt plaats op de manier die u het prettigst vindt. Daarbij zijn we u vanzelfsprekend optimaal van dienst met onze expertise.

jacht_verkopen

Jacht verkopen inclusief keuringsrapport

Zeker bij internationale verkoop is het van groot belang dat geïnteresseerden een goed beeld krijgen van het te koop aangeboden zeil- of motorjacht. Daarom, en om de beste prijs te krijgen, wordt het jacht dat u wilt verkopen eerst gekeurd door een onafhankelijke partij. Een gekeurde boot wekt vertrouwen bij potentiële kopers en geeft hen optimale zekerheid over de technische staat ervan. Dat is ook de reden dat een jacht met een keuringsrapport bij ons meestal binnen drie tot zes maanden wordt verkocht.

Contact opnemen met jachtmakelaar

Wilt u een boot kopen of uw boot verkopen? Yachting Company Muiderzand koopt en verkoopt motor- en zeiljachten met uiteenlopende bouwjaren, afmetingen, uitrustingsniveaus en prijsklassen. Bekijk ons jachtaanbod om een indruk te krijgen. Het aanbod verandert regelmatig, dus het loont de moeite om de website in de gaten te houden. Overigens zijn wij een allround botenmakelaar en niet uitsluitend actief als jachtmakelaardij. Ook als u een zeilboot, sloep of tender wilt aanschaffen of te koop wilt aanbieden, kunt u op ons rekenen.

´╗┐