duits nederlands Last minute

De motorboot met open achterdek

motorjacht_open_kuipFoto's: Marrenvloot - Aquanaut Yachtcharter 

Open versus verhoogd

Steeds vaker worden er motorboten met een open achterdek gehuurd, in plaats van het bekende verhoogde achterdek. Het verhoogde achterdek is enigszins niet meer weg te denken omdat deze zo z'n eigen voordelen heeft. Vooral door de 2 á 3 extra slaapplaatsen en een tweede douche die vaak onder het verhoogde achterdek te vinden zijn, kiezen gezinnen of groepen vaak voor een motorboot met verhoogd achterdek. De kleinere gezelschappen die van comfort en gemak houden kiezen juist vaker voor "de open kuip". En mocht je gaan varen met een hond aan boord, dan is een open achterdek ideaal.

motorboot_open_kuipDe beleving

Het open achterdek straalt vaak meer luxe en ook meer rust uit. Iedereen zit lekker bij elkaar in de kuip. Even een paar stapjes naar binnen en er wordt een kopje koffie gezet of een heerlijk koud biertje uit de koelkast gehaald. Het is meer 1 geheel, wat ook iets meer rust uitstraalt.
Het verhoogde achterdek heeft als grootste nadeel het trapje vanuit de salon naar het achterdek. Maar de buitenbesturing die hierdoor hoger geplaatst is en zo meer zicht over het water geeft, komt daar weer een belangrijk stuk veiligheid voor terug. Een ander voordeel is dat de meeste motorjachten met buitenbesturing een extra binnenbesturing hebben. Dat heeft de boot met open kuip vaak niet. Dat geeft binnen dan weer meer ruimte. En zo kunnen we nog wel even verder gaan met allerlei details. Het zijn toch allemaal wel punten waar je rekening mee moet houden als je een bootvakantie wilt plannen.

boot_open_kuip

Veiligheid

Er zijn altijd een aantal punten die je moet afwegen als je keuzes moet maken. Zo hebben het verhoogde én het open achterdek enigszins ook invloed op de veiligheid. Het zicht bij het besturen van de boot hadden we al genoemd. De hoge rand die een motorboot met open kuip biedt is juist weer veiliger voor de kinderen. Het trapje naar binnen, die ga je echt niet missen bij de open kuip. Over onveilig gesproken... De keuze voor veiligheid is in ieder geval deels afhankelijk van de samenstelling van jouw gezelschap. Leeftijd, wel of geen kinderen, lichamelijke gesteldheid,... En is het de eerste keer dat je gaat varen met een motorboot, ga dan gewoon op je eigen gevoel af. En mocht je achteraf verkeerd hebben gekozen, dan weet je dat je volgend jaar de juiste keuze maakt! Ideaal toch?

Open_kuip

Leuke adresjes

Bootverhuur Hospes

Bootverhuur Hospes

exclusieve vloot met open kuip modellen
Yachtcharter Houwink

Yachtcharter Houwink

jacht met open kuip en royale zitbank
Molenaar Jachtwerf de Hemmes

Molenaar Jachtwerf de Hemmes

eigen merken met open kuip
Yachtcharter Turfskip

Yachtcharter Turfskip

diverse motorboten met een open kuip
De Hoek Watersport

De Hoek Watersport

4 motorboten met open kuip te huur
Yacht Charter 2000

Yacht Charter 2000

Motorjacht, 14 meter, open kuip
Sanzi Yacht Charter

Sanzi Yacht Charter

huur een luxe motorboot met een open kuip
Yachtcharter Leeuwarden

Yachtcharter Leeuwarden

motorboten met een riante open kuip
Yachtcharter Sneek

Yachtcharter Sneek

ruime motorboten met een open kuip
Watermerk Yachtcharter

Watermerk Yachtcharter

uw vakantie op een boot met open kuip
Hibo Yachtcharter

Hibo Yachtcharter

compacte motorboten met een open kuip
Friesland Boating

Friesland Boating

comfortabele motorboot met open kuip
Yachtcharter Wetterwille

Yachtcharter Wetterwille

motorboten met een royale open kuip
Ottenhome Heeg

Ottenhome Heeg

comfortabele en ruime motorboten met open kuip
Tornado Yachting

Tornado Yachting

delphia en cobra jachten met open kuip

Ook interessant

Een duurzame vakantie in Nederland

Een duurzame vakantie in Nederland

Diverse soorten bootverhuur in Friesland

Diverse soorten bootverhuur in Friesland

Hond aan boord?

Hond aan boord?

Marrekrite

Marrekrite

Boot huren in Nederland

Boot huren in Nederland

Veel gestelde vragen over Voor- en nadelen motorboot met open achterdek

Een open kuip van een motorboot is zelf lozend waardoor je niets hoeft te doen als het regent. Ook kun je bij het schoonmaken van de open kuip of het open achterdek royaal met water omgaan omdat het water automatisch wordt weggepompt.

Een open achterdek is nagenoeg hetzelfde als een open kuip. Alleen is een open kuip ook altijd omrand met een polyester of kunststof rand of omheining. Dat is veiliger als je gaat varen met kinderen of huisdieren.

Bij een motorboot met open achterdek loopt de salon gelijk door naar de kuip. Geen trapje dus om in- en uit de salon te komen.

Het is een nadeel van een motorboot met open kuip als je een huisdier bij je hebt die je liever in de salon wilt houden. Uiteraard kun je de tussendeuren daarvoor sluiten, maar dan neem de temperatuur in de salon weer toe.

´╗┐