duits nederlands Last minute

Diverse soorten bootverhuur in Friesland

diverse_soorten_bootverhuur

Uitgebreid aanbod met bootverhuur in Friesland

Het aanbod van bootverhuur in Friesland is enorm groot en uitgebreid. Als je zelf een sloep of zeilboot wilt gaan huren dan zul je in Google al snel de zoekwoorden bootverhuur Friesland intikken. Maar dan krijg je een enorm aanbod van verschillende boten en bootverhuurbedrijven in Friesland. Wij zetten hier alles voor je op een rijtje zodat je in Google gericht kunt zoeken naar het type boot dat jij wilt huren.

Aquanaut_Yachtcharter_jachtverhuurFoto: Motorjacht | Marrenvloot - Aquanaut Yachtcharter

Ik wil een zeilboot huren

Een zeilboot huren is nu zo'n typisch voorbeeld van een verwarde uitdrukking waar we ons hier nu op richten. Want veel mensen die niet echt bekend zijn met de vaktermen die aan een bepaalde boot hangen, zullen al gauw zeggen: "ik wil met een zeilboot varen". Maar bedoel je dan een open zeilboot zonder slaapplaatsen die alleen geschikt is om met enkele mensen een dagje in te zeilen en daarna weer naar huis? Of wellicht een Polyvalk waar je wel voor 2 personen een slaapplaats onder het zeil kunt creëren? Of een stapje verder in een Fox 22 met 2 slaapplekken in de kleine kajuit... Of bedoel je er juist een zeiljacht mee voor een heuse vaarvakantie? Reden genoeg dus om je online even te verdiepen in het type zeilboot dat jullie in Friesland willen huren zodat je gericht het aanbod van zeilboten kunt bekijken. Want als je bijvoorbeeld de elfstedenroute gaat varen dan moet je ook wel zorgen voor voldoende ruimte en comfort aan boord.

6_Drijfveer_Bootverhuur_Zeilboot-FrieslandFoto: Valk zeilboot |  Drijfveer Bootverhuur

Zeilboot of zeiljacht?

Zoals we hierboven hebben genoemd geldt dus andersom exact hetzelfde voor een zeiljacht. Want ga je een Valk huren waar je wel onder het dekzeil kunt slapen valt toch niet onder de noemer zeiljachten. Maar die term begint wel bij de Fox 22 en de Sunhorse e.d. met een kleine cabine. En je zult begrijpen dat verder alles met slaapplaatsen en zelfs aparte hutten heel zeker met zeiljacht aangesproken kan worden.

natural_yachts_zeiljachtverhuur_frieslandFoto: Zeiljacht | Natural Yachts luxe elektrische zeiljachten

Dagje sloepvaren of meerdere dagen?

1 van de hardlopers binnen de bootverhuur in Friesland, maar wel gevoelig voor mooi weer, zijn de sloepen. Deze zijn echt in allerlei soorten, afmetingen en huurprijzen verkrijgbaar. En als je denkt: wat zijn dan de kosten om een sloep te huren? Je kunt een basic sloep voor 4 á 5 personen al huren vanaf circa € 130,- huren. Maar ook deze tak van bootverhuur is enorm gevarieerd want het aanbod van sloepverhuur loopt door tot grote sloepen voor groepsuitjes, zelfs met schipper en vooral ook veel luxe sloepen. En ook hier zijn mogelijkheden om aan boord te slapen, want daarvoor kun je een kampeersloep huren, meestal met 2 prima slaapplaatsen en soms een mogelijkheid voor 2 extra slaapplaatsen. Ideaal als je gaat varen met de kinderen.

Waar kan ik een motorboot huren?

Het onderdeel van de bootverhuur in Friesland dat toch wel het meest divers wordt genoemd is toch wel de motorboot. Net als de brede term bootverhuur, hebben we nog zo'n mooi voorbeeld. Een bootje met een buitenboordmotor wordt al vaak een motorboot genoemd. Zelfs als deze niet beschikt over een stuur maar gewoon rechtstreeks aan de motor bestuurd wordt.  En vanaf dat punt wordt eigenlijk alles tot een motorjacht van 15 meter ook vaak nog een motorboot genoemd. Op zich klopt dat ook wel, maar er is toch wel een grens vanaf waar je de term motorjacht wel in de mond mag nemen. Op zich wel begrijpelijk als je voor de eerste keer gaat varen met een motorboot, maar de ervaring die je daar mee op doet zal je dan ook wel leren dat er veel verschil zit in alle boten die met "motorboot" worden aangesproken.

7_Yachtcharter_Houwink_VaarvakantieFoto: Motorjacht | Yachtcharter Houwink

Boot of jacht....

Veel diversiteit dus binnen de bootverhuur in Friesland en uiteraard ook voor alle bootverhuur in Nederland. Hier op BotenverhuurinFriesland.nl hebben we alle categorieën onder de juiste termen ingedeeld. Je kunt van hieruit rechtstreeks doorklikken naar de websites van de bootverhuurbedrijven, zodat je direct een boot kunt huren, rechtstreeks bij de bootverhuurbedrijven in Friesland! En ach... of je het een motorboot of motorjacht noemt of vraagt naar een zeilboot i.p.v een zeiljacht... met de bootverhuurders en yachtcharters kom je er vast wel uit.

Leuke adresjes

Bootverhuur de Granaet

Bootverhuur de Granaet

Verhuur sloepen en motorjachten
Binnenstad Bootverhuur

Binnenstad Bootverhuur

Stil genieten van Sneek en omgeving
Luxury Sloep Verhuur

Luxury Sloep Verhuur

laten we gaan genieten op het water!
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

avontuurlijk zeilen met een skutsje!
Gouden Vloot

Gouden Vloot

traditioneel zeilen op een bijzonder zeilschip
Camping De Drijfveer

Camping De Drijfveer

sfeervolle camperplaatsen aan het water
Drijfveer Bootverhuur

Drijfveer Bootverhuur

uw zeiljacht huren midden in Friesland

Ook interessant

Eerste verhuurvloot met alleen elektrische boten

Eerste verhuurvloot met alleen elektrische boten

Voor- en nadelen motorboot met open achterdek

Voor- en nadelen motorboot met open achterdek

Droogvallen

Droogvallen

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig

Varen met kinderen

Varen met kinderen

Wat zijn de kosten om een sloep te huren?

Wat zijn de kosten om een sloep te huren?

De Reidmarroute electric only

De Reidmarroute electric only

Veel gestelde vragen over Diverse soorten bootverhuur in Friesland

Een zeilboot is een algemene term voor alle zeilboten zonder kajuit. Een open zeilboot is een specifieke naam voor die zelfde zeilboten. Eigenlijk geen verschil dus, maar vaak wordt een kleine kajuitzeiljacht ook met de term 'zeilboot' aangesproken, maar dat is dus niet correct.

Overnachten op een Polyvalk of Hoora valk doe je aan boord, in de kuip. Iedere Valk beschikt over een dekzeil die je als beschutting of een soort van overkapping kunt gebruiken. De Valk heeft geen kajuit en blijft daardoor gewoon een open zeilboot.

Een Valk huren voor 1 dag kost in het voorseizoen gemiddeld € 75,- per dag. In het hoogseizoen € 90,- Een weekend, 2 dagen met 1 overnachting circa € 160,-

Op een Valk varen kan met maximaal 5 volwassen personen. Als er kinderen bij zijn dan kan het tot maximaal 6 personen. Maar er zijn slaapplaatsen voor 4 personen.

Op een Fox 22 kajuitzeiljacht kun je met maximaal 6 personen varen. Er zijn echter 4 slaapplaatsen aan boord.

De Fox 22 heeft 4 slaapplaatsen aan boord. Varen kan met z'n 6'en, maar slapen dus niet. Extra info: de Fox 22 heeft een lengte van 6.50 meter.

De nieuwste zeiljachten met 100% elektrische aandrijving hebben een inboard aandrijving, geluidsloos en emissievrij.

De prijs voor het huren van een sloep is een breed begrip. Er zijn kleine en grote sloepen. Veel gebruikte sloepen en nieuwe sloepen, benzine en elektrische sloepen, etc. Een kleine basic sloep met buitenboordmotor én stuur kost circa € 120,- per dag. Een nette 8 persoons sloep met inboordmotor kost gemiddeld € 175,00. Een grote sloep van 10 tot 12 personen kost ca. € 230,- per dag.

´╗┐