duits nederlands Last minute

Harlingen

De haven van Harlingen is de belangrijkste haven van Friesland. Harlingen is een havenstad waar altijd wat te beleven valt. De zeehaven is gelegen aan de Waddenzee. Vanuit de haven van Harlingen worden diverse vrachtroutes onderhouden, zoals naar Scandinavië. Naast de Harlinger schepen ligt in de Vissershaven ook een grote Urker vloot. In Harlingen liggen veel charterschepen (de bruine vloot). Deze schepen varen met groepen langs de Waddeneilanden, maar varen vanuit Harlingen.

Haven Harlingen

De huidige havens zijn: Noorderhaven, Zuiderhaven, de Oude Buitenhaven, het Dok (v/h Willemshaven), de Nieuwe Willemshaven, de Vluchthaven, de Industriehaven, de Nieuwe Industriehaven, de Nieuwe Vissershaven en Haven Oostpoort.

In een decor van meer dan 600 monumentale panden is het goed toeven in Harlingen in de restaurants, op de terrasjes, in de kroegen, op het strand en aan het water van de Waddenzee. Elke 2de zondag van de maand is er een koopzondag in Harlingen.

Zuiderhaven Harlingen

Genieten in Harlingen

Harlingen is een oergezellige havenstad, gelegen aan het prachtige natuurgebied het wad. Een stad bekend om zijn binnenhaven "De Noorderhaven" met vele schitterende gevels. Maar wat te denken van de talrijke winkels, restaurantjes, gezellige cafés, en terrasjes al dan niet aan de waterkant. Kortom, genieten in Friesland betekent een bezoek aan Harlingen als jullie een vaarvakantie in Friesland beleven.

Centrum Harlingen

 

Evenementen in Harlingen

Eén van de mooiste jaarlijks terugkerende evenement in Harlingen zijn de Visserijdagen Harlingen. Dit evenement is in augustus, voor meer informatie en data kun je het beste even kijken op de website van Visserijdagen Harlingen.

Ook een jaarlijks terugkerend evenement is de Harlingen Terschelling Race Voor data: Harlingen Terschelling Race

Visserijdagen Harlingen

Veerdienst

Vanuit Harlingen heb je ook de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland.

Harlingen-Terschelling, 1 uur en 45 minuten; sneldienst 50 minuten*
Harlingen-Vlieland, 1 uur en 30 minuten; sneldienst 50 minuten*
*als de sneldienst niet rechtstreeks gaat duurt de overtocht 30 minuten langer.

´╗┐