duits nederlands Last minute

Harlingen, aan de Elfsteden-vaarroute

Harlingen

Harlingen: wat wil je nog meer??

De haven van Harlingen is met afstand de belangrijkste haven van Friesland. Harlingen is een havenstad waar altijd wat te beleven valt. De zeehaven ligt aan de Waddenzee. Vanuit de haven van Harlingen vertrekken niet alleen de zeilschepen van de Bruine Vloot maar er worden ook diverse vrachtroutes onderhouden, zoals bijvoorbeeld naar Scandinavië. En naast de Harlinger schepen zie je in de Vissershaven ook een enorme Urker vissersvloot. Deze Urkervloot is zelfs de grootste vissersvloot van Nederland!

De Bruine Vloot in Harlingen

 In Harlingen liggen veel charterschepen van de bruine vloot. Deze prachtige traditionele zeilschepen varen met groepen of individuele opstappers langs de Waddeneilanden, maar varen vanuit de haven van hun thuisbasis Harlingen. Dit doen ze voor dagtochten of meerdaagse zeiltochten. Veel zeilschepen van de Bruine Vloot worden afgehuurd voor feestjes, uitstapjes of voor een unieke trouwdag op het water. En er worden ook zeiltochten en zeilreizen georganiseerd voor mensen die individueel of met enkele vrienden/vriendinnen opstappen.

klipper isis harlingenFoto: De Gouden Vloot

De havens van Harlingen en meer...

Harlingen behoort tot de oudste zeehavensteden van ons land. De huidige havens zijn: Cruise Port Harlingen, Jachthaven Noordergracht, Noorderhaven, Zuiderhaven, de Nieuwe Willemshaven,  de Oude Buitenhaven en de Nieuwe Vissershaven.

Pure sfeer rond het water

Naast de enorme sfeer die de haven aan Harlingen toevoegt zijn er ook nog eens ruim 600 monumentale panden in- en rond het centrum van Harlingen. Ook zijn er gezellige terrassen en restaurants van diverse niveaus en prijsklassen. En niet te vergeten het strand aan het water van de Waddenzee. En dan is er ook nog eens elke 2de zondag van de maand koopzondag in Harlingen. De winkels zijn dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 
Voor het volledige programma van de evenementen in Harlingen is een mooie website in de lucht: HarlingenWelkom aanZee.nl

Zuiderhaven Harlingen

Genieten in Harlingen

Harlingen is een oergezellige havenstad, gelegen aan het prachtige natuurgebied het wad. Een stad bekend om zijn binnenhaven "De Noorderhaven" met vele schitterende gevels. Maar wat te denken van de talrijke winkels, restaurantjes, gezellige cafés, en terrasjes al dan niet aan de waterkant. Kortom, genieten in Friesland betekent een bezoek aan Harlingen als jullie een vaarvakantie in Friesland beleven.

Centrum Harlingen

Evenementen in Harlingen

Eén van de mooiste jaarlijks terugkerende evenementen in Harlingen zijn de Visserijdagen Harlingen. Dit evenement vindt ieder jaar plaats in augustus. Een evenement waar je zeker een keer geweest moet zijn. En ga er dan maar vanuit dat het niet bij die ene keer zal blijven. Voor meer informatie en data kun je het beste even kijken op de website van Visserijdagen Harlingen. Ook een gaaf en jaarlijks terugkerend evenement is de Harlingen Terschelling Race. Kijk maar op de website van de Harlinger Terschelling Race. Misschien vaar jij dit jaar dan zelf wel mee??

Ook nog een leuke tip zijn de bootjes van Bootverhuur Ouwe Seun >>. Als je zelf nog even op een hele gezellige manier van het water in Harlingen wilt genieten moet je bij Ouwe Seun zeker even een bootje huren!

Visserijdagen Harlingen

Veerdienst vanuit Harlingen

Harlingen staat natuurlijk ook bekend om de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland. Veel vakantiegangers komen iets eerder naar Harlingen voor hun boottocht naar de Waddeneilanden en brengen zo nog gezellig een paar gezellige uurtjes in Harlingen door!

De boot naar Terschelling

De reguliere overtocht van Harlingen naar Terschelling duurt circa 2 uren. Je kunt ook gebruik maken van de sneldienst naar Harlingen. Deze doet z'n naam zeker eer aan, want met de sneldienst is de overtocht naar Terschelling in 50 minuutjes gefikst!

De boot naar Vlieland

Als je vanuit Harlingen de veerboot naar Vlieland pakt dan ben je ongeveer 1 uur en 35 minuten onderweg. Ook op de route Harlingen - Vlieland is een sneldienst beschikbaar. Die brengt je in 50 minuten naar de overkant. Ook een prachtig ritje, alleen als je geluk hebt dat de zeehondjes zich laten zien dan kun je daar iets korter van genieten. Maar die schade haal je op het prachtige Vlieland wel weer in! 

Leuke adresjes

Zeilschip Mars

Zeilschip Mars

actief bedrijfsuitje zeilen IJsselmeer of Waddenzee
Watervast

Watervast

platbodem zeilen op een historisch zeilschip
Gouden Vloot

Gouden Vloot

traditioneel zeilen op een bijzonder zeilschip
Ouwe Seun

Ouwe Seun

dagtochten op een chill boot met comfortabele stoelen

Ook interessant

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Bedrijfsuitje zeilen

Bedrijfsuitje zeilen

Bediening sluizen en bruggen

Bediening sluizen en bruggen

Franeker

Franeker

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Dagje uit in Friesland

Dagje uit in Friesland

Droogvallen

Droogvallen

´╗┐