duits nederlands Last minute

Zeilen op een Klipper

Zeilen op een Klipper

Geschiedenis van de Klipper

Een klipper is een traditioneel zeilschip uit de zgn. bruine vloot. Het traditionele zeilschip kent een rijke historie die terug gaat tot de 19e eeuw. Door de goede stroomlijn met de scherpe boeg en met relatief groot zeiloppervlak kan deze parel onder de zeiljachten hoge snelheden behalen tijdens het zeilen en daarmee waren de Klippers vroeger uitermate geschikt voor handelsvervoer, en dan met name bederfelijke goederen zoals etenswaren, die snel vervoerd moesten worden. De Klipper was destijds dus een beetje de hoge snelheidslijn van de 19 eeuw.

Foto: Klipper Isis

Zeilen op de Klipper van nu

Veel van de historische klippers hebben ondertussen een nieuwe bestemming gekregen. We zien deze zeilschepen in Friesland veelvuldig weer zeilen op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee voor bedrijfsuitjes, feesten en dagtochten e.d. De klipper biedt alles wat de gasten tijdens de zeiltochten wensen. De uitstraling is nog altijd nostalgisch, men kan actief meezeilen of juist lekker lui genieten van de rust en ruimte op het water.

Droogvallen op het wad

Een unieke belevenis op een klipper is het droogvallen op het wad. De schipper stuurt zijn imposante zeilschip bij afnemend tij boven een zandbank. Langzaam "verdwijnt" het water om het schip heen en door de "platte" bodem (ja inderdaad, de klipper is ook een platbodem) zal het schip op de droge zandbank komen te liggen. De gasten kunnen zelf van boord voor een unieke wandeling buiten de klipper, op de bodem van de zee.

Droogvallen Foto: Klipper Isis

Bedrijfsuitjes en teambuilding

De Klippers worden veel gebruikt voor bedrijfsuitjes. Samen met de schipper zetten alle werknemers zich als een hecht team in om de zeilen te hijsen, en te zorgen dat het schip de juiste koers blijft varen. Hoe toepasselijk: De wind in de zeilen en de juiste koers varen... daar droomt toch iedere werkgever van? Ongemerkt en met veel plezier is dit toch wel het toppunt van teambuilding!

Trouwen en feesten

Nu de regels rond de officiële trouwlocaties steeds verder versoepelt zijn, is het trouwen op een boot erg populair geworden. De ele trouwdag met een select gezelschap vieren aan boord van zo'n imposante klipper. Dat is zeker de basis voor een van de mooiste dagen van je leven. Trouwen op een uniek partyschip: Het ja-woord, de bruidstaart aansnijden en een spetterende bruiloft.. allemaal ingrediënten voor een geslaagde trouwdag.

Trouwen op het water

Leuke adresjes

Watervast

Watervast

platbodem zeilen op een historisch zeilschip
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

prachtige zeilarrangementen over het water
Platbodemverhuur Friesland

Platbodemverhuur Friesland

geniet van een prachtige boottocht
Gouden Vloot - Klipper Isis

Gouden Vloot - Klipper Isis

het ideale zeilvakantie schip

Ook interessant

De Fluessen

De Fluessen

Bediening sluizen en bruggen

Bediening sluizen en bruggen

Vaarvakantie in Friesland

Vaarvakantie in Friesland

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Dagtocht IJsselmeer

Dagtocht IJsselmeer

De Leijen

De Leijen

´╗┐