duits nederlands Last minute

Friesland is dé provincie voor watersport bij uitstek

Veilig varen

De afgelopen twee jaar is het recreëren in Friesland een echte hype geworden. Veel toeristen en vakantiegangers in deze provincie hebben een eigen boot gekocht of zijn er eentje gaan huren. Daarbij valt het op dat de duurzame sloep met elektromotor enorm gewaardeerd wordt. Niet alleen omdat die minder vervuilend is, maar doordat z’n stille motor voor weinig geluidsoverlast zorgt in de vaak ongerepte Friese natuur.

Een drukke zomer in Friesland

Het beloofd een echte drukke zomer te worden op de Friese wateren. Waarschijnlijk nog veel drukker dan vorig jaar. Want zowel in 2020 als 2021 zijn er voor Friesland een groot aantal watersportevenementen afgelast. Dat was voor veel inwoners die de watersport een warm hart toedragen een grote teleurstelling. Zo werd de jubileumeditie van de Sneekweek twee keer afgelast en moest het traditionele skûtsjesilen er ook aan geloven. De traditionele start van deze historische zeilrace in het watersportdorp Grou kon helaas niet doorgaan.

Veilig varen

Recreëren

De Friese wateren zijn voor velen de ideale plek om te recreëren. Veel bewoners in Friesland hebben dan ook een vaartuig. En of dat nu een houseboat, kruiser, supboard, zeiljacht of speedboot is, ze genieten optimaal van de Friese wateren en de prachtige natuur. In de zomermaanden kan het dus flink druk zijn op de meren en kanalen. Naast de Friese recreatieboten en vrachtschepen varen er ook veel toeristen met een huurboot. Die zijn niet altijd even ervaren. Daarom is het als bezitter van een boot raadzaam om altijd een bootverzekering te nemen.

Waterevenementen

Gelukkig gaan dit jaar alle waterevenementen weer door. Het zal dan ook een drukte van belang worden wanneer alle zeilwedstrijden aan de gang zijn. Ga je dan met je eigen boot het water op, dan is je boot verzekeren een verstandige keuze. Voor de liefhebbers die zelf niet in het bezit van een vaartuig zijn bestaat er altijd de mogelijkheid om een een sloep of zeilboot te huren. De Friese wateren lenen zich uitermate goed voor verschillende vaartochten in de meest uiteenlopende waterrijke gebieden. Je kunt in Friesland heel goed leren zeilen of suppen als je graag op een actieve vakantie gaat. Wil je graag ontspannen dan is een tocht met een electrosloep een echte aanrader. Zonder stank of lawaai kun je met dit soort sloepen optimaal van de rust, ruimte en natuur van Friesland genieten.

Veilig varen

Gebieden

Wil je de Friese wateren per boot verkennen? Dan kun je daarbij uit verschillende gebieden kiezen. Zo is het hart van Friesland rondom Grou een ideale plek om te gaan zeilen. Er zijn daar volop mogelijkheden om een sloep of zeilboot te huren. Een ander gebied in deze provincie is rondom Sneek. Op het Sneekermeer is ruimte genoeg om lekker te laveren. Het zeilen in Sneek is dan ook een populair onderdeel van de vaarvakantie voor veel watersporters. Ben je meer iemand die op zee gaat dan zijn de Wadden het gebied bij uitstek om een flinke tocht te gaan maken. Tot slot wijzen we je nog op het gebied rond Oosterzee en Follega want daar ligt het Tjeukermeer. Van daar is ook de pittoreske plaats Lemmer te bereiken waar je toegang hebt tot het binnenwater van het IJsselmeer.

´╗┐