duits nederlands Last minute

Sneek

Sneek is een bruisende en de meest bekende watersportstad van ons land! Naast de watersport en het Sneekermeer heeft Sneek nog veel meer te bieden. In de stad zul je vele monumenten en oude stadsgezichten vinden, je kunt in Sneek ook diverse musea bezoeken, Sneek heeft een gezellig winkelcentrum en is rijk aan terrassen, cafés en restaurants.

Waterpoort in Sneek

Foto: Waterpoort Sneek

Sneek en water is één

Sneek ligt midden in het merengebied. In het centrum van Sneek zul je ruime en goede aanlegplaatsen vinden, die allemaal voorzien zijn van electriciteit en voldoende sanitaire voorzieningen.

Vanuit Sneek kun je alle kanten op en heb je diverse mooie vaarroutes. En ook voor zeilles, verhuur van een motorjacht, zeilboot of een sloep ben je in Sneek op het juiste adres. Sneek is het watersportcentrum van Friesland

Informatie voor watersporttoeristen

De gemeente geeft ieder jaar een folder uit voor de watersporttoerist ‘Welkom in Sneek’, waarin informatie mbt oa ligplaatsen, water- & brandstoftankmogelijkheden, vuilwaterafvoer, walstroom en sanitaire voorzieningen. Als je dan rond vaart langs de grachten (vaaras Houkesleat – Geau) kun je genieten van gratis draadloos internet.

Foto: Houkesloot

Elektrische oplaadpunten

De huidige walstroomvoorzieningen in Sneek zijn opgewaardeerd naar 16 Ampère, waarbij sloepen en kleine vaartuigen eenvoudig hun batterij op kunnen laden. Dit is in het kader van het Friese Merenproject ingezet op het thema elektrisch varen. Voor het luxe segment en de goed uitgeruste motorkruisers, zijn er drie extra oplaadpunten in de Kolk, Houkesloot en de Domp aangelegd.

Foto: Wiebe Brandsma, projectleider elektrisch varen van de provincie Friesland

DE Sneekweek

Sneek is bekend om de Sneekweek die ieder jaar in de eerste week van augustus plaats vind. De Sneekweek is het grootste binnenwater zeilevenement van Europa en is voor een echte zeilfan een must, maar als je van drukte en gezelligheid houdt moet je dit toch eens gaan beleven. Het is een geweldige week voor jong en oud, met muziek in het centrum en volle terrassen.

Sneekweek

Foto: De Kolk tijdens de Sneekweek

De Sneekweek is ontstaan vanuit de Hardzeildag. Deze wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat toen in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. De Sneekweek werd in 1934 voor de eerste keer georganiseerd.

De traditionele opening van de Sneekweek wordt door middel van een zogenaamde Vlootschouw geopend en is op vanaf 22.00 uur in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

Het Starteiland

De Sneekweek vindt plaats rondom het Starteiland, een eiland in het Sneekermeer waar de Koninklijke Watersportvereniging Sneek gevestigd is. Het Starteiland ligt enkele kilometers ten oosten van de binnenstad van Sneek.

Starteiland Sneek

Foto: Starteiland Sneekweek

Winkelen in Sneek

Winkelen in Sneek is natuurlijk een leuke bezigheid. Het is er altijd gezellig druk in het centrum. Sneek heeft met zijn enorme voorzieningen al jaren een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de Friese Zuidwesthoek en de vele toeristen die ieder jaar sneek bezoeken. Het is dan ook niet een verrassing dat de stad als beste winkelstad boven de grote rivieren is verkozen. Het centrum van Sneek is goed bereikbaar via de waterwegen.

Winkelen in Sneek

Foto: Winkelcentrum Sneek

Kortom: Sneek heeft alles te bieden op het gebied van de watersport, maar ook om een dagje lekker te gaan winkelen.

´╗┐