duits nederlands Last minute

Sneek, aan de Elfsteden-vaarroute

Sneek is een bruisende en de meest bekende elfstedenstad van Friesland en ook wel van heel Nederland! Naast de watersport en het Sneekermeer heeft Sneek nog veel meer te bieden. In deze Friese elfstedenstad zijn veel veel monumenten, oude stadsgezichten en allerlei andere hotspots te vinden. In Sneek kun je ook diverse musea bezoeken, en daarna wellicht het grote en zeer gezellige winkelcentrum bezoeken, bijvoorbeeld op de maandelijkse koopzondag, gevolgd door een drankje en hapje op 1 van de vele terrassen, cafés en restaurants.

Waterpoort in Sneek

Foto: Waterpoort Sneek

Sneek en watersport zijn onlosmakelijk verbonden.

Sneek ligt midden in het merengebied van Friesland. In- en rond het centrum van Sneek vind je diverse jachthavens en aanlegplaatsen voor de motorboot, zeilboot of sloep, uiteraard allemaal voorzien zijn van elektriciteit en voldoende sanitaire voorzieningen. Er zijn tijdens het hele jaar door altijd volop activiteiten en evenementen voor diverse doelgroepen. De Sneekweek en de Elfstedentocht zijn toch wel de meest bekende evenementen, maar als je binnenkort gaat bezoeken dan raden we je toch echt wel aan om eerst de evenementenpagina van de VVV Waterland in Sneek te bekijken.

Vanuit Sneek kun je alle kanten op en heb je diverse mooie vaarroutes. En ook voor zeilles, verhuur van een motorjacht, zeilboot of een sloep ben je in Sneek op het juiste adres. Sneek is het watersportcentrum van Friesland

 

Foto: Houkesloot

Elektrische oplaadpunten

Foto: Wiebe Brandsma, destijds projectleider elektrisch varen van de provincie Friesland

Binnen het kader van elektrisch varen hebben de organisatoren van het Friese Merenproject hoog ingezet op het thema elektrisch varen in Friesland. Voor de elektrische motorjachten, elektrische zeiljachten en elektrische sloepen, zijn er in Sneek drie extra oplaadpunten in de Kolk, Houkesloot en de Domp aangelegd.

De Sneekweek

Sneek is bekend om de Sneekweek die ieder jaar weer in de eerste week van augustus plaats vind. De Sneekweek is het grootste binnenwater zeilevenement van Europa en is voor een echte zeilfan een must. Maar ook als je wel van drukte en gezelligheid houdt moet je dit toch eens gaan beleven. Het is een geweldige week voor jong en oud, met veel feest en muziek in het centrum en uiteraard drukbezette pleinen en terrassen in het centrum van Sneek.

Sneekweek

Foto: De Kolk tijdens de Sneekweek

Hardzeildag

De Sneekweek is ontstaan vanuit de zgn. hardzeildag. Deze hardzeildag in Sneek wordt al sinds 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Bijna alles wat in die jaren in Sneek over een zeil beschikte, ging naar het Sneekermeer toe om deze dag te vieren. Deze hardzeildag is door z'n populariteit in de loop der jaren flink gegroeid en langzaam maar zeker uitgebreid tot het prachtige Sneker evenement "De Sneekweek". De eerste officiële Sneekweek werd in 1934 voor de eerste keer georganiseerd.

Het Starteiland

De varende deel van de Sneekweek vindt plaats rondom het Starteiland, een eiland in het Sneekermeer waar de Koninklijke Watersportvereniging Sneek gevestigd is. Het Starteiland ligt enkele kilometers van de binnenstad van Sneek en wordt daardoor volop gecombineerd waardoor de Sneekweek is uitgegroeid tot dit unieke evenement.

Starteiland Sneek

Foto: Starteiland Sneekweek

Winkelen in Sneek

Winkelen in Sneek is natuurlijk een leuke bezigheid. Het is er altijd gezellig druk in het centrum. Sneek heeft met zijn enorme voorzieningen al jaren een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de Friese Zuidwesthoek en de vele toeristen die ieder jaar Sneek bezoeken. Het is dan ook geen verrassing dat de stad de titel "beste winkelstad boven de grote rivieren"achter de naam heeft staan! Het centrum van Sneek is ook erg goed bereikbaar als je Sneek per boot gaat bezoeken..

Winkelen in Sneek

Foto: Winkelcentrum Sneek

Kortom: Sneek heeft niet alleen alles te bieden op het gebied van de watersport, maar ook om een dagje lekker te gaan winkelen gecombineerd met een drankje en hapje op één van de vele terrasjes. 

Leuke adresjes

Holiday Boatin

Holiday Boatin

doerak motorjachten in Sneek
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

avontuurlijk zeilen met een skutsje!
Binnenstad Bootverhuur

Binnenstad Bootverhuur

Kajakken en kano's
Yachtcharter Sneek

Yachtcharter Sneek

motorjacht huren vanuit Sneek
Yachtcharter de Waterpoort

Yachtcharter de Waterpoort

motorjachten tot 12 personen
FrieslandZeilen

FrieslandZeilen

dagtocht zeilen op een prachtig skûtsje
Bootverhuur Hospes

Bootverhuur Hospes

luxe motorboten met lage doorvaarthoogte
Sanzi Yacht Charter

Sanzi Yacht Charter

op luxe vaarvakantie in Friesland
Recreatiecentrum Sneek

Recreatiecentrum Sneek

motorjachten en kampeersloepen

Ook interessant

Leeuwarden

Leeuwarden

Franeker

Franeker

De Elfstedenroute varen

De Elfstedenroute varen

Hindeloopen

Hindeloopen

Elfstedenstad Bolsward

Elfstedenstad Bolsward

Harlingen

Harlingen

Elfstedenstad Dokkum

Elfstedenstad Dokkum

Boot huren in Sneek

Boot huren in Sneek