duits nederlands Last minute

bootvakantie

Een bootvakantie in Nederland, wat wil je nog meer?

Iets wat iedere Nederlander eigenlijk wel eens moet hebben gedaan is met een boot op vakantie gaan! Het is een van de meest ontspannende en mooie manieren om ons land te ontdekken. Je kan dit natuurlijk doen met je eigen boot, maar als je die niet hebt wees dan niet getreurd. In Nederland zijn genoeg plekken om een boot te huren, zo kan je op deze manier genieten van de ervaring van een boot vakantie. Lijkt het jou wat? Lees dan verder!

Waar kan ik heen met de boot?

Als je in Friesland een boot huurt heb je genoeg plekken waar je heen kan. Zo kan je vrij gemakkelijk door de hele provincie varen. In Friesland heb je enorm veel meren en vaar routes die je kan ontdekken. Zo kan je makkelijk naar verschillende dorpen en steden via het water. Maar je bent niet beperkt tot Friesland alleen, je kan namelijk via het IJsselmeer heel veel grote steden ontdekken, denk aan Amsterdam, Enkhuizen of zelfs de Waddeneilanden. Er zijn genoeg opties. Dus ben je van plan om op boot vakantie te gaan, bekijk op de kaart even wat je een mooie tocht lijkt en plan vooruit!

Belangrijke zaken om aan te denken voor je een boot huurt

Als je van plan bent een boot te huren, bedenk je dan eerst wat voor type boot past bij de vakantie die jij wilt. Wil je met een kruiser of juist een sloep. Of wil je lekker genieten op zo'n prachtig traditioneel zeilschip, compleet met schipper en zijn maat?
Natuurlijk hebben alle verschillende boten hun charme, het is alleen belangrijk om te weten wat je wilt. Dit omdat je dan beter weet hoe je de route kan bepalen en wat voor voorbereidingen je moet treffen. Ook is het belangrijk om te weten met hoeveel personen je op vakantie gaat als je een boot type uitzoekt. Je wil niet met te veel man op een boot zitten, het zou jammer zijn als er mensen zijn zonder slaapplek. Allemaal problemen die je niet zult tegenkomen als je kiest voor een zeilvakantie in Nederland op een traditioneel zeilschip. Je zult tijdens de dagen dat je geboekt hebt, gebruik kunnen maken van alles wat het schip én de schipper jullie te bieden heeft!

Wanneer wil je een boottocht op een zeilschip boeken?

Naast het bepalen over welk soort boot je wilt huren moet je ook bepalen wanneer je deze wil huren. Het is belangrijk dat je weet wanneer je gaat varen, in het hoogseizoen is het erg druk op het water. Als je dus opzoek bent naar rust is het belangrijk om te weten wanneer het hoogseizoen om hier rekening mee te kunnen houden in je planning. Ook is het handig om in te schatten met hoeveel personen je op vakantie gaat. En wellicht ga je varen met kinderen? Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houd met de weersomstandigheden, dit helpt je met het inpakken van de juiste spullen en het voorkomt dat zonder regenjas in de regen staat.

Leuke adresjes

Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

platbodem en skutsjeverhuur in Friesland

Ook interessant

Bediening sluizen en bruggen

Bediening sluizen en bruggen

Friesland is de provincie voor watersport bij uitstek

Friesland is de provincie voor watersport bij uitstek

Een duurzame vakantie in Nederland

Een duurzame vakantie in Nederland

De Elfstedenroute varen

De Elfstedenroute varen

Hond aan boord?

Hond aan boord?

Varen met kinderen

Varen met kinderen

Vaarvakantie in Friesland

Vaarvakantie in Friesland

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer

Daarom kom je ook met kinderen op het water tot rust

Daarom kom je ook met kinderen op het water tot rust

´╗┐