duits nederlands Last minute

Zeilen op het IJsselmeer

Luchtfoto IJsselmeer
Foto: Hollandluchtfoto.nl

Het IJsselmeer is het ultieme gebied om te zeilen met een kajuitzeilboot, zeiljacht of traditioneel zeilschip.
In het seizoen zeilen vele zeilschepen zoals de Klipper, Schoener, Skutsje, Lemsteraak of iedere platbodem en modern zeiljacht op het IJsselmeer.

Door de uitgestrektheid van het IJsselmeer is hier voldoende ruimte om te zeilen door op te stappen op een charterschip voor een dagtocht op een van de vele unieke traditionele zeilschepen die Friesland en de andere provincies aan het IJsselmeer rijk is. Maar ook leent het IJsselmeer zich uitstekend voor het fanatiek zeilen met een fraai gelijnd zeiljacht die je volop kunt huren bij ieder verhuurbedrijf of yachtcharter in Friesland.

In de categorie Zeiljachten, Traditionele zeilschepen en Dagtochten ziet u de charterbedrijven waar u een zeiljacht kunt huren voor uw eigen zeilavontuur op het IJsselmeer. Het IJsselmeer is uitsekend bereikbaar vanuit diverse plaatsen en sluit aan op het Friese meren gebied en de Randmeren. Op de pagina Bootverhuur IJsselmeer vindt u de beste adressen om een boot te huren.

Varen op het IJsselmeer
Foto: Friesevloot.nl

IJsselmeer oversteken

Gaat u een zeiljacht of zeilboot huren om te zeilen in Friesland, of stapt u op voor een dagtochtocht of weekend zeilen op het IJsselmeer, dan is het ook zeker de moeite waard om het IJsselmeer over te steken en een gezellige havenplaats aan te doen bij de "overburen". Buiten Friesland zijn de volgende plaatsen direct aan het IJsselmeer gelegen: Urk, Lelystad, Enkhuizen, Andijk, Wervershoof, Onderdijk, Medemblik, en Den Oever. Ook hier geldt dat voor iedereen die een zeiljacht of zeilboot gaat huren of mee wil zeilen met een dagtocht, er ook prachtige andere plaatsen goed bereikbaar zijn en uw bezoek zeker verdienen.

IJsselmeer
Foto: Nu.nl

Plaatsen aan het IJsselmeer

Aan het IJsselmeer liggen diverse steden en plaatsen, in Friesland en daarbuiten. De meesten plaatsen hebben een eigen jachthaven met ligplaatsenvoor passanten. Vaak zelfs een aparte passantenhaven voorzien van alle gemakken. Ook zal het u in dit gebied niet ontbreken aan restaurants en terrassen aan het water.

Gaat u zeilen in Friesland, dan kunt u direct aanleggen in Makkum, Piaam, Gaast, Hindeloopen, Stavoren, Laaxum, Mirns en Lemmer, maar er zijn ook diverse prachtige plaatsen in de omgeving van het IJsselmeer welke uitstekend bereikbaar zijn met een zeiljacht en zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

´╗┐