duits nederlands Last minute

Zeilen op het IJsselmeer

Luchtfoto IJsselmeer
Foto: Hollandluchtfoto.nl

Het IJsselmeer is het ultieme gebied om te zeilen met een kajuitzeilboot, zeiljacht of traditioneel zeilschip.
In het seizoen zeilen hier dan ook veel zeilschepen met groepen, zoals de Klipper, Schoener, Skutsje, Lemsteraak of welke platbodem dan ook, die geschikt is voor groepen die een dagje willen zeilen of voor een meerdaagse zeiltocht op het IJsselmeer gaan.

Van alle markten thuis

Door de uitgestrektheid van het IJsselmeer is hier voldoende ruimte om te zeilen door op te stappen op een charterschip voor een dagtocht op een van de vele unieke traditionele zeilschepen die Friesland en de andere provincies aan het IJsselmeer rijk is. Maar ook leent het IJsselmeer zich uitstekend voor het fanatiek zeilen met een fraai gelijnd zeiljacht die je volop kunt huren bij ieder verhuurbedrijf of yachtcharter in Friesland.

In de categorie Zeiljachten, Traditionele zeilschepen en Dagtochten vind je de charterbedrijven waar je een zeiljacht kunt huren voor jouw eigen zeilavontuur op het IJsselmeer. Het IJsselmeer is uitstekend bereikbaar vanuit diverse plaatsen en sluit aan op het Friese meren gebied en de Randmeren. 

Varen op het IJsselmeer
Foto: Friesevloot.nl

IJsselmeer oversteken

Ga je een zeiljacht of zeilboot huren om te zeilen in Friesland, of stappen jullie op voor een dagtocht of weekend zeilen op het IJsselmeer, dan is het ook zeker de moeite waard om het IJsselmeer over te steken en dan aanleggen in een gezellige havenplaats. Als je vanuit Friesland het IJsselmeer oversteekt en in een gezellige havenplaats wilt aanleggen, dan kun je dat doen in Lelystad, Urk, Enkhuizen, Andijk, Wervershoof, Onderdijk, Medemblik en Den Oever. Uiteraard zijn hier nog wel meer plaatsen die de moeite ook wel waard zijn.

IJsselmeer
Foto: Nu.nl

Dorpen en steden aan het IJsselmeer

Aan het IJsselmeer liggen diverse dorpen en steden. De meeste plaatsen beschikken wel over een eigen jachthaven met ligplaatsen voor passanten. De meeste passantenhavens zijn ook voorzien van alle gemakken zoals uitstekend sanitair, speelruimte voor de kinderen en horeca in de vorm van een café of restaurant met een terras. En wat de jachthavens in Friesland en Noord-Holland niet op eigen terrein hebben vind je zeker in de nabijheid van de jachthavens.

Gaan jullie binnenkort zeilen in Friesland, dan kun je hier in ieder geval uitstekend aanleggen in de Friese plaatsen aan het IJsselmeer, zoals in Makkum, Piaam, Gaast, Hindeloopen, Stavoren, Laaxum, Mirns en Lemmer. Maar er zijn ook diverse prachtige plaatsen in de omgeving van het IJsselmeer welke uitstekend bereikbaar zijn met een zeiljacht en zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Leuke adresjes

FrieslandZeilen

FrieslandZeilen

dagtocht zeilen op een prachtig skûtsje
Gouden Vloot

Gouden Vloot

maak een dagtocht op het IJsselmeer of de Waddenzee
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

bedrijfsuitje zeilen met een skutsje
Frisian Sailing Company

Frisian Sailing Company

unieke dagtochten op één van onze traditionele zeilschepen
Heech by de Mar

Heech by de Mar

traditioneel zeilen met een uniek schip

Ook interessant

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Boot huren in Lemmer

Boot huren in Lemmer

Dagje uit in Friesland

Dagje uit in Friesland

Zeilen op een Klipper

Zeilen op een Klipper

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Een boottocht zorgt voor het ultieme vakantiegevoel

Een boottocht zorgt voor het ultieme vakantiegevoel

Dagtocht IJsselmeer

Dagtocht IJsselmeer

Vaarvakantie in Friesland

Vaarvakantie in Friesland