duits nederlands Last minute

Zeilen in Lemmer

Lemmer is the place to be in Friesland voor de echte liefhebbers van zeilen. Op veel locaties in Lemmer is er aanbod van bootverhuur voor een zeilboot, motorjacht, sloep of zeiljacht. Verder is het zeilen in Lemmer populair door de korte afstand van het IJsselmeer en de toegankelijkheid voor het zeilen op de Friese meren. Ook kent Lemmer een prachtig centrum met schitterende historische panden, veel restaurants, bars, cafés, terrassen, etc.

Varen in Lemmer

Jachthavens in Lemmer

Lemmer kent 2 grote jachthavens. 1 aan IJsselmeerzijde, dus de buitenzijde van de sluis. Vanzelfsprekend de buitenhaven van Lemmer genoemd. Officieel: Jachthaven Friese Hoek. De andere grote jachthaven in Lemmer ligt aan de binnenzijde van de sluis, en heet in de volksmond dus de binnenhaven. Officieel heet deze jachthaven: Lemmer-binnen. Bekijk de website van de binnenhaven: Lemmerbinnen.nl

Traditioneel zeilen in Lemmer

Zeilen in Lemmer kan ook op de wijze waarop zeilen ooit begonnen is. Noeste arbeid gecombineerd met het genot van de rust en ruimte van Friesland en het IJsselmeer. Traditioneel zeilen vanuit Lemmer kan in groepsverband, en dan actief mee zeilen op een zeilschip voor een dagtocht, weekend of bedrijfsuitje c.q. familiefeest.

Zeilen in Lemmer Friesland

Foto: Frisian Sailing Company

Zeilboot of zeiljacht huren in Lemmer

Tevens kun je een boot huren in Lemmer en dan zeilen met een modern zeiljacht of kajuitzeiljacht, door deze te huren voor een vaarvakantie in Friesland of weekend zeilen op de Friese meren en het IJsselmeer. En voor wie dit allemaal te groot en te snel is, hebben we hier ook een uitgebreid aanbod verhuurders waar je een open zeilboot zoals een Optimist of Valk kunt huren.

Zeilen in Lemmer

Foto: Yachtcharter Tacozijl

Lemmer heeft het allemaal

Bij het lezen van deze pagina zul je ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in de watersport in Lemmer. Daarvoor kom je in dit historische vissersdorp ook zeker volop aan je trekken. Maar Lemmer heeft meer. Naast en vooral ook na de watersport is het een unieke plaats om te verblijven. Bezoek het historische centrum met volop winkels, vaak nog met een eigen identiteit. En geniet van de terrassen aan het water en de restaurants in alle prijsklassen. En ben je ook nog een beetje van de cultuur, dan moet je zeker het grootste nog in werking zijnde Ir. D.F. Wouda stoomgemaal van Europa bezoeken. (UNESCO werelderfgoed)

Bij de haven zie je de Vuurtoren die een grote rol speelde in de gelijknamige film van Pieter Verhoeff. En als je met je boot door de historische Lemstersluizen vaart, bekijk dan ook de sluiswachterhuisjes uit 1888.

Leuke adresjes

Yachtcharter de Brekken

Yachtcharter de Brekken

beleef uw vaarvakantie in Friesland
Jachthaven de Brekken

Jachthaven de Brekken

jachthaven met veel faciliteiten
Watersportcentrum Tacozijl

Watersportcentrum Tacozijl

sloepen & toer-visboten te huur
Jachthaven Tacozijl Lemmer

Jachthaven Tacozijl Lemmer

ligplaatsen voor een jaar of seizoen
Stoeten Motorjachten

Stoeten Motorjachten

varen in Friesland zonder vaarbewijs
Mayon Zeiljacht Verhuur

Mayon Zeiljacht Verhuur

zeiljacht huren aan het IJsselmeer
Frisian Sailing Company

Frisian Sailing Company

bedrijfsuitje zeilen in Friesland

Ook interessant

Flyboarden is fun!

Flyboarden is fun!

Droogvallen

Droogvallen

Bediening sluizen en bruggen

Bediening sluizen en bruggen

Bedrijfsuitje zeilen

Bedrijfsuitje zeilen

Varen met kinderen

Varen met kinderen

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht IJsselmeer

Dagtocht IJsselmeer

Marrekrite

Marrekrite

´╗┐