duits nederlands Last minute

Wat neem je allemaal mee tijdens een boottrip?

Een boottrip brengt een gevoel van avontuur, vrijheid en ontdekking met zich mee wat je natuurlijk niet iedere dag meemaakt. Of je nu een ervaren zeiler bent die de open zee op gaat, een ontspannen dagje wilt varen op een meer of gewoon wilt genieten van een rustige cruise op een rivier, de juiste voorbereiding is ontzettend belangrijk om er optimaal van te kunnen genieten. Omdat het overgrote deel van de mensen recreatief zal gaan varen, zullen ze daarom dan ook de benodigdheden tijdens dit type trip met je bespreken. Want laten we eerlijk zijn, de kans dat je namelijk met een bootje door de wateren van Giethoorn vaart, is vele malen groter dan dat je de open zee opgaat.

Wat-neem-je-allemaal-mee-tijdens-een-boottrip

Zorg voor de juiste kleding

Kleding is ontzettend belangrijk tijdens een boottrip. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je het straks halverwege ineens ontzettend koud krijgt. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld een lekkere warme jas, vest of trui meeneemt, zodat je in het geval je het koud krijgt jezelf snel lekker warm kunt houden. Andersom geldt dat natuurlijk ook, het kan zijn dat het zonnetje ineens doorkomt en dat Zeus en zijn weergoden je goed gezind zijn. Dan is het wel prettig dat je even wat uit kunt trekken, zodat je het niet te warm krijgt. Vraag jij je nu af wie Zeus is? Neem dan een kijkje op https://whoiszeus.nl/ voor alle informatie rondom Zeus.

kleding_boottrip

Hapje en een drankje

Een rondje varen doen we vaak voor de gezelligheid. Hoe leuk is het dan om een koelbox met allerlei lekkers mee te nemen, zodat jullie onderweg kunnen genieten van een hapje en een drankje. Verstandig is wel om bijvoorbeeld iets mee te nemen dat makkelijk te delen is, zoals een schaaltje chips, wat nootjes of een paar blokjes kaas. Voor wat betreft het drinken kun je bijvoorbeeld wat blikjes drinken meenemen, zodat je niet tijdens het varen wat hoeft in te schenken. De kans dat dan de helft ernaast valt, die is vrij groot en laten we eerlijk zijn, dat is zonde. Stel dat je nu met een hele groep gaat, dan kan ook iedereen zorgen voor iets lekkers. Zo kan de een zorgen voor de frisdrank, de ander voor de hapjes en weer iemand anders voor de muziek.

drankje_hapje_aan_boord

Zorg voor de veiligheid

Hoe gezellig het ook is op de boot, veiligheid is en blijft ontzettend belangrijk. Zorg er daarom ook voor dat er een EHBO koffertje aan boord is voor het verlenen van de eerste hulp en ook dat er een brandblusser aanwezig is voor het geval er brand uitbreekt. Mocht het zijn dat je in een wat minder rustiger vaarwater komt, dan is het verstandig ook wat reddingsvesten aan boord te hebben, voor het geval jullie kapseizen met de boot. Nu is die kans niet heel groot, maar moet je op het water wel met alle scenario’s rekening houden. Met een paar kleine checks zorg je ervoor dat jij en de rest van de passagiers op een veilige manier kunnen deelnemen aan de boottocht.

´╗┐