Home
Facebook Twitter


Dagtocht op de Waddenzee

Dagtocht waddenzee

De Bruine Vloot

Friesland heeft met afstand het grootste aanbod traditionele zeilschepen uit de bruine vloot. De bruine vloot staat voor traditionele zeil- en motorschepen die actief zijn in de passagiervaarvaart voor de recreatiebranche. We hebben het dan over dagtochten, weekenden, midweeken en langere vaarvakanties. De vaargebieden van deze zeiltochten zijn voor het grootste deel o.a. de Friese meren, het IJsselmeer, en de Waddenzee.

De Bruine Vloot

Dagtochten vanuit Friesland

Zoals de naam van deze website (BotenverhuurinFriesland.nl) al doet vermoeden, richten we ons hier op de zeiltochten waarbij je kunt opstappen in Friesland en in dit geval gaat varen op de Waddenzee, vanuit Friesland. Voor zo'n dagtocht op de Waddenzee kun je je individueel of met het gezin, vrienden of familie inschrijven. Naast deze individuele zeiltochten is een dagtocht op de Waddenzee ook zeer geschikt voor een verjaardag, bedrijfsuitje of andere feesten. Hierbij is het hele schip met schipper en zijn maat volledig tot jouw beschikking zijn. Een  dagtocht  op de Waddenzee kun je maken met een modern zeiljacht of traditioneel zeilschip.

Dagtocht zeilen in Friesland

Dagtocht arrangementen

Tijdens een arrangement met een van de traditionele zeilschepen worden de passagiers de fijne kneepjes van het zeilen uitgelegd en mag je zelf ook actief meezeilen, als je dat wilt. De catering is bij een dagtocht op de Waddenzee, evenals bij een dagtocht op het IJsselmeer en dagtochten in Friesland meestal volledig verzorgd. Naast het actief meezeilen kun je uiteraard ook genieten van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft.

Arrangementen dagtochten zeilen

Dagtocht op de Waddenzee met eigen groep

U kunt ook zelf een dagtocht op de Waddenzee maken door zelf een dag met uw collega's, familie of vrienden een zeiljacht te huren en een heerlijke dagtocht over onze verrassende Waddenzee te maken.

Bedrijfsdagtochten op een zeilschip

Droogvallen op het wad

Bij afgaand water is het droogvallen op het wad een schitterende ervaring. Vooral ook het moment als de schipper op de Waddenzee zijn schip "droog legt" door boven een zandbank te gaan liggen, waardoor het schip na enige tijd vanzelf gaat droogvallen. Dit geeft voor uw dagtocht op de Waddenzee onvergetelijke beelden die uiteraard zeer geschikt zijn om te fotograferen.

Droogvallen op de waddenzee tijdens dagtocht 

Alle afbeeldingen op deze pagina zijn gemaakt door: De Gouden Vloot - Klipper Isis

Terug naar de homepage