duits nederlands Last minute

Dagtocht IJsselmeer

overwinningFoto: De Gouden Vloot - Duurzaam varen met de Overwinning

Zeiltochten voor groepen en individueel

Vanuit Friesland worden diverse dagtochten op het IJsselmeer georganiseerd door professionele schippers en hun traditionele zeilschepen, zoals de klippers, schoeners, skûtsjes e.d. Meestal kun je dergelijke zeiltochten boeken met een compleet verzorgd arrangement. Je kunt individueel aan boord stappen of met enkele mensen of eigen groepje voor een dagtocht op het IJsselmeer. Uiteraard kun je het zeilschip ook volledig afhuren met een eigen groep, waarbij het hele schip met schipper en maat tot jullie beschikking is. Zo'n dagtocht op het IJsselmeer kun je op een partyschip of traditioneel zeilschip.

klipper isisFoto: De Gouden Vloot - Klipper Isis

Arrangementen

Tijdens een zeiltocht op zo'n traditioneel zeilschip zal de kapitein en zijn maat  jullie de fijne kneepjes van het zeilen aanleren en kunt je dus zelf ook actief meezeilen. Mocht jezelf liever iets minder energie stoppen in het actief meezeilen maar juist meer genieten van de prachtige weidse uitzicht, dan kan dat uiteraard ook. Het is tenslotte jouw eigen dagje uit op het zeilschip!

Catering aan boord

De catering bij een dagtocht verschilt per type tocht. Er zijn zeiltochten op het IJsselmeer die volledig zijn verzorgd inclusief catering, zowel de drankjes als het eten. En er worden ook zeiltochten op de Friese meren of het IJsselmeer georganiseerd die bijvoorbeeld slechts een dagdeel duren. Vaak zijn deze niet op de catering gericht en kun je jouw eigen versnaperingen meenemen. Maar dat verschilt dus per zeiltocht op het IJsselmeer of de dagtochten in Friesland.

catering aan boordFoto: De Gouden Vloot - Catering aan boord

Jouw eigen dagtocht op het IJsselmeer

Je kunt ook zelf een dagtocht op het IJsselmeer of een dagtocht op de Waddenzee organiseren en zo het gehele schip inclusief bemanning afhuren. Zo kun je een dag met jouw familie of vrienden of collega's als bedrijfsuitje zo'n prachtige en vooral ook onbezorgde dagtocht langs de mooiste plekjes van het IJsselmeer te maken.

Trouwen op zo'n traditioneel zeilschip

Een traditionele Klipper, Schoener of Skûtsje e.d. zijn ook zeer geschikt voor een geweldige versie van het trouwen op het water. De kapitein en de bemanning zijn hier zeker ervaren is en zullen dus garant staan voor een onvergetelijke trouwdag. En mocht het op jullie trouwdag slecht weer zijn, dan is het schip hier benedendeks prima voor ingericht om binnenin het schip jullie feest te vieren.

hogewier_trouwen_op_het_ijsselmeerFoto: De Hoge Wier De Gouden Vloot - Trouwen op het IJsselmeer

Meerdaagse zeiltochten

Veel traditionele zeilschepen beschikken ook over slaapplaatsen aan boord. Hierdoor kun je dus van jouw bedrijfsfeest, familiefeest, trouwerij e.d, een meerdaagse tocht maken. Ook hierbij worden de catering zoals het ontbijt, diner e.d allemaal volledig verzorgd. Je kunt ook vanuit andere havens in Nederland een dagtocht traditioneel zeilen. Het aanbod is breed en gevarieerd. Vraag hier vrijblijvend informatie aan bij de schipper van jouw favoriete zeilschip.

Leuke adresjes

Pieter Bouwe

Pieter Bouwe

zeilboten voor dagtochten en meerdaagse tochten
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

geniet van een dagtocht op de Friese wateren
Watervast

Watervast

dagtocht zeilen Waddenzee of IJsselmeer
Frisian Sailing Company

Frisian Sailing Company

unieke dagtochten op één van onze traditionele zeilschepen
Gouden Vloot

Gouden Vloot

maak een dagtocht op het IJsselmeer of de Waddenzee
FrieslandZeilen

FrieslandZeilen

dagtocht zeilen op een prachtig skûtsje

Ook interessant

Droogvallen

Droogvallen

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen in Lemmer

Zeilen in Lemmer

Zeilen in Sneek

Zeilen in Sneek

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Zeilen op een Klipper

Zeilen op een Klipper