duits nederlands Last minute

Daarom kom je, ook met kinderen, op het water tot rust

Vooral op het water komen mensen tot rust. Daarmee willen we niet zeggen dat iedereen zomaar een boot moet kopen, want er zijn natuurlijk ook plenty mogelijkheden om een boot te huren. Gezellig een bootvakantie samen met de kinderen.

kinderen-mee_varen

Omdat je het hele jaar doordeweeks hard werkt, moet je in de weekenden toch echt wel bijtanken. Hoe? Af en toe pak je je Laauw tas vol met spullen en gaat richting familie, vakantiehuisje of je doet een stedentrip. Of je gaat in Friesland varen. Allemaal hartstikke leuk, maar echt bijtanken doe je in de natuur en dan wel op het water. Want op het water kom je echt tot rust. Het geluid van kabbelende water is abo-so-luut het meest relaxte geluid wat je bedenken kunt en als het er ook nog iets ruiger aan toe gaat, waait de wind je hoofd lekker leeg.

Vissers weten wat water doet

Of je nu op vrijdagmiddag je Myomy aan de kapstok hangt en je grote rugzak pakt of dat je met slechts een paar sneakers aan en een regenjack het water tegemoet gaat, het pakt altijd goed uit. Niet voor niets is vissen zo'n populaire sport. Je hoeft er niet van te houden, maar de vissers weten wat zitten aan de waterkant of dobberend in een bootje doet. Het water op dus. Zeilend of op de motor, het is allemaal heerlijk. Je hoeft er zelf geen boot voor te bezitten, een motorboot huren brengt evenveel plezier. En wat te denken om dit samen met de kinderen te doen!

kinderen_vaarvakantie

Hier een paar nuttige tips waar je aan moet denken als je met de kinderen het water op gaat:

• Zorg voor de juiste zwemvesten voor ieder kind. Tijdens het varen moet het kind er eigenlijk altijd eentje dragen.

• Bij het huren van een motorboot of zeilboot moet je letten op de voorzieningen aan boord. Is de boot kidsproof. Voldoende hoge reling, diepe kajuit waardoor het kind veilig zit en ga zo maar door.

• Betrek je kind bij het varen, natuurlijk vanaf een leeftijd dat dat mogelijk is. Neem ook voldoende speelgoed mee zodat het kind zich kan vermaken als het even niet buiten is.

• Is er sprake van life-line, een riem om zijn of haar middel, waar hele kleine kinderen aan vast kunnen zodat ze bij je in de buurt zijn.

• Zoek uit of er EHBO-benodigdheden aan boord zijn en neem zelf eventueel het nodige in een heuptas mee. En vergeet vooral een tube zonnecrème niet.

• Leg regelmatig even aan. Aan wal kunnen de kids het kind dan lekker rennen en zijn energie kwijt. Daarna stapt het weer vrolijk aan boord en vaar je een volgende route. En als je gaat varen met de kinderen, leg dan 's avonds aan in een kindvriendelijke jachthaven. Dat is misschien wel het allerbeste idee.

 

Ook interessant

Vaarvakantie in Friesland

Vaarvakantie in Friesland

Elfstedenstad  Sneek

Elfstedenstad Sneek

Boot huren in Sneek

Boot huren in Sneek

Hond aan boord?

Hond aan boord?

Droogvallen

Droogvallen

Elektrisch varen in Friesland

Elektrisch varen in Friesland

Elfstedenstad Bolsward

Elfstedenstad Bolsward

Varen met kinderen

Varen met kinderen

´╗┐