duits nederlands Last minute

Droogvallen op het Wad

Sailcharter Friesland traditioneel zeilen

Foto: Sailcharter Friesland

Droogvallen met een platbodem zeilschip 

Veel traditionele zeilschepen zijn met een vlakke bodem gebouwd en hebben dus geen kiel. Deze klassieke zeilschepen staan bekend als platbodem zeiljachten. De bekendste platbodems zijn de Klippers, Schoeners en in Friesland uiteraard de Skûtsjes. De vlakke bodem van het zeiljacht maakt het voor het schip mogelijk om bij laag tij te gaan droogvallen en zo te wachten op het volgende hoogwater.

Wandelen op de zeebodem

Bij afgaand getij stuurt de schipper zijn platbodem zeilschip naar een juiste locatie waar de omstandigheden voor het schip goed zijn. Het anker wordt dan uitgegooid. Het is echt een heel gaaf om het zakken van het waterpeil te zien en vooral ook het in zicht komen van de zeebodem.

Als het water dan volledig gezakt is, ligt het zeiljacht dus op de bodem van de zee en is dus drooggevallen. Iedereen kan nu van boord, waarna je dus gewoon echt de zeebodem loopt!  Hoe mooi is dat? En dan weet de schipper ook nog van alles te vertellen over het droogvallen van het zeilschip en alles wat er bij komt kijken. Het Wad, de getijden, het droogvallen, de vogels, zeehonden, etc... Het droogvallen op het Wad is echt een bijzondere en onvergetelijke ervaring tijdens een dagtocht op de Waddenzee.

Droogvallen Klipper Isis

Foto: De Gouden Vloot

Verjaardag of familie-uitje

Deze zeiltochten op zo'n historische platbodem gaan uiteraard gepaard met de nodige koffie, hapjes en drankjes, lunch, e.d. Het zijn ideale tochten voor een verjaardag, jubileum, familie-uitje of vrijgezellenfeest. Tijdens de zeiltocht mag iedereen desgewenst ook nog actief meezeilen. De zeilen heiden, assisteren aan het roer, etc... De schipper zal hierbij uiteraard de nodige aanwijzingen geven.

Bedrijfsuitjes

Voor een bedrijfsuitje is zo'n zeiltocht veel meer dan de gezelligheid en de bijzondere ervaring van het droogvallen. Door het samen zeilen, de teambuilding e.d. krijgt niet alleen het zeiljacht de wind in de zeilen, maar het bedrijf zeker ook. Dus niet alleen tijdens het "bedrijfsuitje zeilen" wordt de juiste koers gevaren, maar ook nog lang daarna op de werkvloer. De schippers hebben hier veel ervaring mee,  dus kunnen zij ook nog nuttige tips geven voor een succesvol bedrijfsuitje op een traditioneel zeiljacht!.

Platbodem zeiljacht huren zonder schipper

Als je beschikt over voldoende zeil ervaring, dan kun je ook zelf een platbodem zeiljacht huren zonder schipper. Vergeleken met de polyester en metalen zeiljachten zijn deze platbodems veel ruimer en enorm sfeervol. Je kunt dan zelf richting het Wad varen en er zelf droogvallen op het Wad. Bekijk naar de mogelijkheden

Wil jij ook het droogvallen beleven?

Leuke adresjes

Heech by de Mar

Heech by de Mar

traditioneel zeilen met een unieke platbodem
Platbodemverhuur Friesland

Platbodemverhuur Friesland

uw bedrijfsuitje op een uniek schip
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

zeilen met een unieke platbodem
FrieslandZeilen

FrieslandZeilen

huur een platbodem met schipper
Frisian Sailing Company

Frisian Sailing Company

geniet van uw zeilreis met een platbodem
Gouden Vloot

Gouden Vloot

traditioneel zeilen op een bijzonder zeilschip

Ook interessant

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Zeilschip Mars waddentocht individueel

Dagtocht Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen op een Klipper

Zeilen op een Klipper

Dagtocht IJsselmeer

Dagtocht IJsselmeer

Bedrijfsuitje zeilen

Bedrijfsuitje zeilen

´╗┐