duits nederlands Last minute

Suppen door heel Nederland

suppen in nederland
Foto: De Hoek Watersport

Nederland kent vele plekjes waar men kan suppen. Het enige wat je voor het peddelsurfen nodig hebt is een board, een peddel en een gebied met veel water. Nederland is een prachtig land voor de watersport. Ver van huis hoef je dus niet om een onvergetelijk sup avontuur te beleven. Als beginner kun je oefenen met tochtjes op de grachten en rustige natuurgebieden. Wanneer je al wat meer ervaring hebt, zou je je kunsten kunnen laten zien op zee. Als supper kun je je in Nederland dus helemaal uitleven op de mooie meren en zeeën. Op deze pagina hebben wij per provincie de allermooiste sup plekken voor je op een rijtje gezet.

Suppen in Utrecht

Zowel in de provincie als in de stad Utrecht kun je fantastisch suppen. Utrecht en Amersfoort kent vele grachten waar jij als beginnende supper prima kan peddelsurfen. Leer de stad kennen en vaar ook een stukje door de omliggende natuur. Tijdens jouw suptour door Amersfoort kun je naast het historish centrum ook het nabij gelegen Lockhorsterbos of de weidse landschappen van de Eem per sup verkennen. Ook de Vinkeveense plassen is een echte aanrader! Een prachtig natuurgebeid met helder water en bijzondere dieren onderweg. Je komt hier onder andere krooneenden, zwarte zwanen en ijsvogels tegen. Met een sup-board maak je bijna geen geluid, dus is de kans groot dat je al deze dieren mag ontmoeten.

Peddelsurfen in Friesland

Peddelsurfen in Friesland

Friesland kent vele meren en grachten en daaarom is het hier fantastisch om te gaan suppen. Van de Friese meren is het Sneekermeer een fijne plek om te suppen, maar dan moet er wel weinig wind staan. De Nannewiid is een andere populaire plek voor de watersport in Friesland. Een van de beste en mooiste plekken voor peddelsurfen in Friesland is het Nationaal Park De Alde Feanen. In dit laagveenmoeras peddel je door veenplassen, rietvelden, moerasbos en trilveen. Dit is echt de plek bij uitstek om te genieten van het water en de natuur. Kijk goed om je heen, want misschien kom je wel bijzondere vogels tegen zoals het baardmannetje.

Ontdek Zeeland met een sup-board

Beleef de Zeeuwse natuur per sup-board. Als supper met ervaring kun jij hier de uitdaging aangaan in de golven van de Noordzee bij Domburg of Vrouwenpolder. Andere mogelijkheden zijn de wateren bij de Oosterschelde en Westerschelde, het Grevelingenmeer en in Goerree-Overflakkee. Als beginner is het Veerse meer de perfecte plek voor jou. Hier heb je vlak water en stuur je het sup-board eenvoudig door de schitterende omgeving. Ook de Otheense Kreek in Terneuzen is een mooie sup spot in Zeeland.

Sup board huren

Suppen in de provincie Drenthe

Bij mooi weer is er in Drenthe altijd wat te doen! Je kunt je vermaken op het water, maar ook genieten tussen de bomen. Wat dacht je van suppen? Rustig peddelen op je board door het landschap van Drenthe. Je ziet dingen die je vanaf de kant nooit kunt zien. Suppen kan bijvoorbeeld heel mooi op de Hunze. DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland. De topattractie is een spectaculaire waterschans. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd worden. Je kunt er ook suppen, kanoën en zwemmen in zwemplas ’t Gasselterveld. Last, but not least: ’t Nije Hemelriek een prachtige recreatieplas nabij Gasselte in de boswachterij Gieten-Borger in de gemeente AA en Hunze. Deze recreatieplas heeft helderblauw water en is toch wel een hele unieke plek om te gaan suppen.

Stand Up Peddelen in Overijssel

Beleef de snelst groeiende en meest hippe watersport van het moment in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Heerlijk suppen rondom Kalenberg, Giethoorn en Ossenzijl. In de Weerribben vind je meren, sloten en vaarten, hooilanden en weilanden, rietlanden en moerasbossen. De Weerribben kenmerkt zich vooral door de stroken water en land, welke allemaal door mensenhanden zijn gevormd. De Wieden kenmerkt zich door het grote aantal meren. Dit alles maakt dat dit bij uitstek een gebied is om heerlijk te suppen of te kanoën.

Sup-board huren
Foto: Yachtcharter De Schiffart

Prachtige plekken om te suppen in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland kent vele mooie plekken waar je in de zomer prachtig kunt suppen. Je kunt bijvoorbeeld suppen door de grachten van Alkmaar. Een prachtige stad die vanaf het water nog mooier is! In de Zaanstreek kun je ook heerlijk suppen. Het Zwet ligt in het Womer- en Jisperveld: een grote lappendeken van water en land met ondiepe slootjes, uitgestrekte weilanden en honderden eilandjes. Wist je dat dit het grootste aaneengesloten veenweidengebied van West-Europa is? Daarnaast is Hoorn, de parel aan het IJsselmeer zeer geschikt voor peddelsurfen. Sup door de mooie grachten van deze gezellige oude binnenstad of peddel het IJsselmeer op langs de beroemde ‘Hoofdtoren’. Wil je een relaxte suptourbeleven? Dan is het dorpje Broek in Waterland de perfecte uitvalsbasis. Dit schilderachtige dorpje wordt omringd door water en weilanden. Tot slot: suppen in hartje Haarlem. Haarlem is een hele gezellige stad en dankzij de eeuwenoude grachten en rivier het Spaarne de perfecte SUP plek. Je kunt op eigen houtje gaan suppen, maar suppen met een georganiseerde tour is ook mogelijk.Of ontdek de mooie omgeing van de Loosdrechtse plassen vanaf de sup!

Limburg verkennen op een supplank

In de provincie Limburg kun je verschillende watersporten beoefenen. In Noord- en Midden-Limburg vind je met de Maas en bijbehorende Maasplassen een waterrijk gebied. Dit waterrijke gebied kun je prima verkennen met een supplank. Ook is suppen mogelijk in de Maasvallei. Een dynamisch rieverlandschap tussen maastricht en Thorn met de Maas als architect. Beleef de Maasvallei op je eigen manier. Wandelend, fietsend, suppend of met de kano.

Sup board huren in Friesland

Suppen in Flevoland? Bekijk de mogelijkheden!

Wil je suppen in de provincie Flevoland? Dat kan door de mooie natuur van het Wolderwijd. Door de gunstige ligging en het ondiepe water van het Wolderwijd (randmeren) is dit de perfecte locatie om te leren suppen. Maak een prachtige tocht door de natuur! Ook heeft de hoofdstad Almere diverse suproutes. De Almere-stad route is een sup route van maar liefst 12 kolometer (3-4 uur). Dus hou je van ontspannen, maar ook voor sportief? Dan is dit de perfecte route voor jou! Het Veluwemeer is ook zeer geschikt voor een suptocht. Door te gaan suppen, beleef je het Veluwemeer op een unieke manier. Staand op het water kom je op plekken waar je met een boot niet zo snel kan komen en je kunt het meer in alle details tot je nemen.

Peddelsurfen in Brabant

De Biesbosch is een van de mooiste stukjes natuur in Nederland en ligt in de provincie Brabant. Erg leuk dus om dit gebied op je SUP-Board te verkennen. Sup door de mooie slootjes en rivieren van de Biesbosch. Wie weet kom je nog een hert, vos of bever tegen! In Breda zijn ook diverse routes die je af kunt leggen met een supplank. Je kunt bijvoorbeeld over de singles van Breda suppen, maar Breda kent ook een prachtig natuurgebied: het Markdal. Deze kun je ook prima per sup verkennen.

Peddelsurfen met je familie

Met de sup Groningen verkennen

Suppen in Groningen is een superleuke ervaring. De stad Groningen heeft een prachtig uitzicht vanaf het water langs vehel havens, woonboten, gezellige terrasjes en monumentale panden. Peddel met jouw supplank door de binnenstad van Groningen! Ook het Paterswoldsemeer kun je prima verkennen met een sup-board. Hier kun je alle kanten op en benje vrij om het hele meer rond te peddelen. Ook de woonwijken van Blauwestad kun je verkennen met een sup-board. Als er niet teveel wind staat, is het lekker peddelen op het Oldambtmeer in de provincie Groningen. Dit meer heeft een oppervlakte van zo’n 800 hectare en is groter dan het Zuidlaardermeer, Paterswoldsemeer, Leekstermeer en Schildmeer.

Ontdek de prachtige natuur van Gelderland met een supplank

Gelderland is de ideale provincie voor een suptocht met je gezin, familie en/of vrienden. Ontdek de prachtige natuur van recreatiegebied Bussloo vanaf het water. Het meer van Bussloo vind je in het midden van de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Ook behoort suppen op de Waal tot een van de mogelijkheden. Of wat dacht je van de Lentse Plas bij Nijmegen. De Lentse Plas blijkt een ideale plek, maar ook de Spiegelwaal is een mooie plek voor suppen, als de omstandigheden gunstig zijn.

Sup-board huren
Foto: Nutural Yachts

Suppen in Zuid-Holland, een onvergetelijke belevenis!

Een van de mooiste plekken waar je heerlijk kunt suppen in Zuid-Holland is Kinderdijk. Het dorpje dat wereldwijde bekendheid geniet vanwege het iconische molenlandschap. De negentien molens zijn gelegen onder de rook van Rotterdam en vormen tezamen met polders, dijken en waterwegen het decor van een oerhollandse tocht over het water. Suppen tussen de molens van Kinderdijk en weinig last hebben van andere toeristen. Spotief suppen is mogelijk op de Kaag. Vertrek vanaf het Kaagieland en peddel langs de vele molens aan de Kagerplassen, door de rustige Boerenbuurt, over de grachten van Leiden of maak een tocht over het Braassemermeer.

Suppen kan overal in Nederland!

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je overal suppen in Nederland! Je hoeft dus echt geen verre reis te maken om een onvergetelijke suptocht te beleven. Suppen is ontspannen, maar ook actief bezig zijn op het water. Geschikt voor jong en oud, met of zonder conditie. Lekker buiten in de natuur, op het water! Wij wensen je alvast heel plezier met jouw suptour in Nederland.

De overige foto's op deze pagina zijn van Ottenhome Heeg.

´╗┐