duits nederlands Last minute

De Marrekrite

Marrekrite aanlegplaats

De Marrekrite betekent letterlijk; een vereniging van meren. Het is een samenwerkingsverband tussen de Friese provincie en 22 gemeenten binnen de provincie. De officiële naam is echter Recreatieschap voor het Friese waterland de Marrekrite. Maar gewoon "De Marrekrite" is zo ingeburgerd dat de officiele benaming vaak achterwege blijft.

Doelstelling van de Marrekrite

De Marrekrite is ontstaan in 1957 met als doel de juiste balans te vinden tussen de recreatie, de natuur en de landschappen in Friesland. De Marrekrite is een flexibele organisatie. Er wordt gezorgd voor vrije aanlegplaatsen, beheer en onderhoud aan de routes, maaiwerk, nieuwe stijgers, uniforme brugbediening, baggerprojecten, ophalen van het recreatievuil, betonningen, routes, de bereikbaarheid van steigers, diverse voorzieningen en en nog veel meer.

Ruim 3500 ligplaatsen in de natuur

In totaal zijn er in Friesland ruim 3500 Marrekrite aanlegplaatsen op 570 locaties. Op de recreatiekaart kun je deze vinden. Het budget om alle voorzieningen te onderhouden en te beheren is beperkt. Een groot deel wordt gefinancieerd door de provincie en de 22 gemeenten. Een klein maar waardevol deel daarvan wordt opgebracht door de watersporters. Als blijk van waardering en steun kopen veel watersporters het Marrekrite wimpel. Het grootste deel van het budget is nodig voor het onderhoud en vervanging van aanlegplaatsen.

Samenwerking

Er is een nauw samenwerkingsverband tussen de gemeenten, provincie, watersportverenigingen, marketing Friesland, Friese Merenproject, natuurbeschermings organisaties, Hiswa, ondernemers en rondvaartondernemingen. Het kantoor bevindt zich in Leeuwarden.

marrekrite wimpel aanlegplaatsen friesland

Waarom een wimpel?

Het aanmeren op de Marrekritte aanlegplaatsen kost de watersporter helemaal niks, maximaal 3 dagen mag je hier gratis gebruik van maken en alles voorzieningen worden onderhouden en beheerd door Marrekritte. Door het kopen van een Marrekrite wimpel draag je direcht bij aan het instandhouden van de vrije ligplaatsen in Friesland!

Je kunt de Marrekrite-wimpel op veel plaatsen in Friesland verkrijgen in drie maten: Normaal (18x24 cm) € 15,00, Middel (30x40 cm) € 20,00 en Groot (50x70 cm) € 25,00. Je kunt terecht bij de meeste watersportverenigingen, bootverhuurders, jachthavens en VVV's.

Klik hier voor de verkooppunten van de marrekrite wimpels

´╗┐