duits nederlands Last minute

De Marrekrite aanlegplaatsen in Friesland

Marrekrite aanlegplaats

De Marrekrite betekent letterlijk; een vereniging van meren. Het is een samenwerkingsverband tussen de Friese provincie en 22 gemeenten binnen de provincie. De officiële naam is echter Recreatieschap voor het Friese waterland de Marrekrite. Maar gewoon "De Marrekrite" is zo ingeburgerd dat de officiële benaming vaak achterwege blijft.

Doelstelling van de Marrekrite

De Marrekrite is ontstaan in 1957 met als doel de juiste balans te vinden tussen de recreatie, de natuur en de landschappen in Friesland. De Marrekrite is een flexibele organisatie. Er wordt gezorgd voor vrije aanlegplaatsen, beheer en onderhoud aan de routes, maaiwerk, nieuwe stijgers, uniforme brugbediening, baggerprojecten, ophalen van het recreatievuil, betonningen, routes, de bereikbaarheid van steigers, diverse voorzieningen en en nog veel meer.

Ruim 3500 ligplaatsen in de natuur

In totaal zijn er in Friesland ruim 3500 Marrekrite aanlegplaatsen op circa 600 locaties. Op de recreatiekaart kun je deze vinden. Het budget om alle voorzieningen te onderhouden en te beheren is beperkt. Een groot deel wordt gefinancierd door de provincie en de 22 gemeenten. Een klein maar waardevol deel daarvan wordt opgebracht door de watersporters. Als blijk van waardering en steun kopen veel watersporters het Marrekrite wimpel. Het grootste deel van het budget is nodig voor het onderhoud en vervanging van aanlegplaatsen.

MarBoeien

Naast de Marrekrite aanlegplaatsen zij  er ook de MarBoeien. De MarBoeien zijn ook een vorm van aanlegplaatsen, maar dan niet aan het water maar op het water. Je kunt bij deze gele boeien je boot voor maximaal 24 uur aanleggen. Over de maximale kracht van de MarBoeien hoef je je geen zorgen te maken want deze Marrekrite aanlegboeien hebben een trekkracht van 6 ton! En er zijn in Friesland geen motorjachten of zeiljachten die ook maar in de buurt komen van deze trekkracht. Geen zorgen dus!
Aanleginstructie voor de MarBoei op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=eRfXw4DDQ7I&t=6s

Samenwerking

Er is een nauw samenwerkingsverband tussen de gemeenten, provincie, watersportverenigingen, marketing Friesland, Friese Merenproject, natuurbescherming organisaties, Hiswa, ondernemers en rondvaartondernemingen. Het kantoor bevindt zich in Leeuwarden.

Zonsopkomst_marrekrite

Waarom een marrekrite wimpel?

Het aanmeren op de Marrekrite aanlegplaatsen kost de watersporter helemaal niks, maximaal 3 dagen mag je hier gratis gebruik van maken en alles voorzieningen worden onderhouden en beheerd door Marrekrite. Door het kopen van een Marrekrite wimpel draag je direct bij aan het in stand houden van de vrije ligplaatsen in Friesland!

Je kunt de Marrekrite wimpel op veel plaatsen in Friesland verkrijgen in drie maten: Normaal (18x24 cm) € 15,00, Middel (30x40 cm) € 20,00 en Groot (50x70 cm) € 25,00. Je kunt terecht bij de meeste watersportverenigingen, bootverhuurders, jachthavens en VVV's.

Klik hier voor de verkooppunten van de marrekrite wimpels

Leuke adresjes

Marrenvloot - Aquanaut Yachtcharter Sneek

Marrenvloot - Aquanaut Yachtcharter Sneek

motorjachten verhuur
Heech by de Mar

Heech by de Mar

traditioneel zeilen met een unieke platbodem
Maran Yachtcharter

Maran Yachtcharter

unieke zeiljachten van 7 tot 11 meter

Ook interessant

Flyboarden is fun!

Flyboarden is fun!

De Reidmarroute electric only

De Reidmarroute electric only

Hindeloopen

Hindeloopen

De voorrangsregels op het water

De voorrangsregels op het water

Elfstedenstad Bolsward

Elfstedenstad Bolsward

5 tips bij het huren van een boot

5 tips bij het huren van een boot

De Elfstedenroute varen

De Elfstedenroute varen

Hond aan boord?

Hond aan boord?

Droogvallen

Droogvallen

Dagje uit in Friesland

Dagje uit in Friesland

Eerste keer varen met een motorboot

Eerste keer varen met een motorboot

´╗┐