duits nederlands Last minute

Jachthaven en aanlegplaatsen in IJlst

Passantenhaven IJlst

Gemeentelijke passantenhaven

De jachthaven van IJlst vind je in het centrum van deze Elfsteden stad. Het is een gemeentelijke passantenhaven. Wanneer je hier een motorjacht, zeilboot of sloep aanlegt voor een overnachting, zal de havenmeester van de jachthaven vanaf 17.00 uur vanzelf langs komen om het geld voor de ligplaats te innen. Deze passantenhaven in IJlst beschikt over 25 ligplaatsen. De diepte van de jachthaven is maximaal 1.20 meter.

Je vindt de jachthaven in IJlst aan de vaarroute die loot van Bolsward richting Heeg (en v.v.). Je vaart dan over de Wijnsloot en Het Zouw. Het gebruik van zowel de douches en het sanitair zijn allemaal bij de koste van de ligplaats inbegrepen. 
Naast de bekendheid van IJlst als één van de steden van de Elfstedentocht is IJlst ook bekend van het fierljeppen. De fierljep-wedstrijden vinden ook hier altijd plaats.

IJlst is een mooi en rustig stadje in Friesland. Vanuit de jachthaven heb je een mooi zicht op deze elfstedenstad.   

Het adres van de Passantenhaven in IJlst is:
De Tsjalk
8654 NE IJlst
Tel: 0515 53188188

Het havenkantoor is hier dichtbij, aan de Geeuwkade.

Meer aanlegplaatsen in IJlst

Verder zijn er ook aanlegplaatsen naast Molen de Rat in IJlst, aan het Sneekerpad. Deze vind je als je in het centrum van IJlst de afslag onder de brug door neemt, richting Sneek. 

Marrekrite aanlegplaatsen in de natuur van Friesland

De Marrekrite verzorgt in Friesland een groot aantal prachtige aanlegplaatsen middenin de natuur, waar het is toegestaan om te overnachten. Je moet dan wel zichtbaar het vaantje van de Marrekrite op je boot dragen.

In de omgeving van IJlst zijn 4 mooie Marrekrite aanlegplaatsen. Kijk op het overzicht van Marrekrite ligplaatsen in Friesland voor de 4 mogelijkheden in de buurt van IJlst.

Ook interessant

Elfstedenstad  Sneek

Elfstedenstad Sneek

Elfstedenstad Dokkum

Elfstedenstad Dokkum

De Elfstedenroute varen

De Elfstedenroute varen

Franeker

Franeker

Leeuwarden

Leeuwarden

Elfstedenstad Bolsward

Elfstedenstad Bolsward

Harlingen

Harlingen

´╗┐