duits nederlands Last minute

Dagje uit in Friesland

Uitstapje Friesland

Met het bezoeken van deze website gaat u er waarschijnlijk voor kiezen om een boot te huren in Friesland. Tijdens deze vaarvakantie in Friesland kunt u uiteraard als hoogste doel stellen het genieten van de natuur, de rust, sfeer en restaurants en terrassen aan het water die een vakantie in Friesland u in ieder geval te bieden heeft. Maar mocht u als afwisseling voor u zelf of voor de kinderen tussendoor ook nog even een uitstapje willen maken, hebben wij op deze pagina enkele voorstellen die absoluut de moeite waard zijn. Heeft u zelf nog beproefde tips voor deze pagina, mail die dan aan ons door. Als we het met u eens zijn zullen we deze dan kosteloos hier plaatsen.

Recreatiekaart Friesland

De Provincie Fryslân heeft op haar eigen website Fryslân.nl een interactieve recreatiekaart geplaatst met toeristische informatie van Fryslân. Overzicht van fietspaden, campings, bungalowparken, trailerhellingen en Marrekrite ligplaatsen, alles is hierop aangegeven. Met onderstaande link naar de website van Provinsje Fryslân kunt u deze kaart bekijken.
Recreatiekaart Provincie Fryslân

Kameleondorp Terherne

Kameleondorp Terherne

Op het avontureneiland word je ontvangen door een van de figuren van Kameleon. Er zijn leuke paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen. Touwslingeren, polstokspringen over de sloot, van de kabelbaan, er is bij Kameleondorp Terherne van alles te beleven!

Laarshengelen in de poedelpoel, potje klinkhamergolf. Op het eiland is ook het eten en drinken een belevenis voor jong en oud, je kan zelf van alles bakken op het vuur bij de opkikker. Weer naar de vaste wal of het dorp Lenten? Het leukste is dat je zelf, in goed overleg, bepaalt wanneer je terugvaart met de veerdienst.

Stap aan boord van één van onze pramen geduwd door de Kameleon. Onze gidsen zijn burgers van Lenten, zij vertellen tijdens de rondvaart alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en de boeken! Het is mogelijk aan het eind van de rondvaart af te stappen op het avonturen eiland. Bij slecht weer is de praam overdekt.

Fries Scheepvaart Museum

Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20e eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.

De geschiedenis in het Fries Scheepvaart Museum staat van de Friese scheepvaart centraal. Maar ook de historie van de stad Sneek en omgeving komen in het museum ruimschoots aan bod. Het gaat dus niet alleen over skûtsjesilen, de Sneekweek en de Friese zeemacht, maar ook over de Elfstedentocht of over de Sneker Waterpoort. Er is in het museum ook een prachtige verzameling zilver te zien. Er is een gezellig museumcafé en voor de kinderen is er een spannend Kindermuseum. Er is voor jong en oud wat te beleven!

AquaZoo Friesland

Aquazoo Friesland

AquaZoo Friesland is met de uitgebreide diercollectie, de natuurlijke uitstraling van het park en de unieke dierverblijven waar je als bezoeker tussen de dieren loopt, het leukste dagje dierentuin van Noord-Nederland! Sta onder water neus aan neus met de zeehonden, laat je omringend oor los klauterende dwergapen en wandel over het strand met pinguïns; bijzondere momenten die je niet snel zult vergeten!

Tapirs en capibara's duiken recht voor je neus het water in, beermarters klimmen over boomstammen boven je hoofd en wallabies voor je voeten langs. Je staat van heel dichtbij oog in hoog met de boshonden en nergens anders kun je op mindern dan een meter afstand prachtige zeeberen bewonderen.

Je kunt in het Naturama overdekt kennismaken met reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld en lekker griezelen tussen ratten en vogelspinnen in de Griezelgrot.

Sybrandy's Speelpark

Sybrandys Speelpark

Het idee om een boot te huren zal ook de kinderen ongetwijfeld goed in de oren klinken. Maar kinderen zijn nu éénmaal een ander soort ontspanning nodig dan volwassenen. Sybrandy's Speelpark is het uitstapje waarbij de kids hun energie prima kwijt kunnen.

Sybrandy's Speelpark is gelegen in Zuidwest Friesland midden in de prachtige bossen van Gaasterland. Het park, ontstaan uit een vogelpark, is uitgegroeid tot het attractiepark van Friesland. Het park is geschikt voor kinderen van 3 tot 13 jaar. In het park is een groot terras bij het cafetaria. Hier zijn snacks, broodjes, ijs, patat en drinken te krijgen. Naast de vele picknickbanken in het park, is er ook o.a. een picknickzaal waar overdekt gegeten kan worden.

Skûtsjemuseum

Skutsjemuseum

Op een prachtige locatie vlakbij Earnewâld staat de historische scheepswerf 'De Stripe'. Hier komt de oude traditionele zeilvaart weer tot leven. Ook krijgen kampioenscompetitie van SKS en IFKS van vandaag de dag volop aandacht. Oude ambachten uit de scheepsbouw zoals smederij en zeilmakerij komen in speciaal ingerichte werkplaatsen aan bod. Honderden onderdelen van skûtsjes en gereedschappen waarmee ze gemaakt werden, staan in sfeervolle omgeving opgesteld.

Een rondleiding in het museum voordat je gaat zeilen op een skûtsje maakt uw dag compleet. De schipper vertelt de verhalen tijdens de ontvangst met koffie en oranjekoek en de gasten proeven de sfeer van de oude scheepswerf tijdens de rondleiding.

Beleef Friesland zoals het was met Skutsjesilen!

Leuke adresjes

Ottenhome Heeg

Ottenhome Heeg

yachtcharter met RiverCruise motorjachten
De Stipe Watersport

De Stipe Watersport

mega sup-boards voor mega plezier
Camperplaats Leeuwarden

Camperplaats Leeuwarden

geniet van de stad en de omgeving
Gouden Plakje

Gouden Plakje

appartementen en vakantiehuisjes aan het water
De Drijfveer

De Drijfveer

suppen, een ware work-out voor lichaam en geest

Ook interessant

5 tips bij het huren van een boot

5 tips bij het huren van een boot

Marrekrite

Marrekrite

De voorrangsregels op het water

De voorrangsregels op het water

De Reidmarroute electric only

De Reidmarroute electric only

Daarom kom je ook met kinderen op het water tot rust

Daarom kom je ook met kinderen op het water tot rust

Eerste keer varen met een motorboot

Eerste keer varen met een motorboot

Hond aan boord?

Hond aan boord?

Varen met kinderen

Varen met kinderen

Harlingen

Harlingen

Voor- en nadelen motorboot met open achterdek

Voor- en nadelen motorboot met open achterdek

´╗┐