duits nederlands Last minute

Langehoekspolle in de Fluessen

Langehoekspolle waterkaart

Kindvriendelijke ligplaatsen

Als je in Friesland gaat varen, dan ben je vast en zeker ook op zoek naar de mooiste aanlegplaatsen in de natuur. Hiervoor zijn de Marrekrite ligplaatsen een absolute aanrader. En ga je varen met kinderen aan boord, dan ben je uiteraard op zoek naar kindvriendelijke aanlegplaatsen, het liefst met een speelveld voor de kinderen zodat zij hun energie weer even heerlijk kwijt kunnen. Een aanlegplaats aan een weiland of een eilandje zijn hierbij meestal favoriet. Wij hebben daarvoor wel een hele mooie aanrader, te midden van de Friese Meren,... Het z.g.n. konijnen eilandje "De Langehoekspolle".

Langehoekspolle, eiland in de Fluessen

Op de overgang van het Heegermeer en de Fleuessen vind je het Konijnen-eiland De Langehoekspolle. Of je nu wel of niet met kinderen aan boord vaart, het is een bijzondere locatie om aan te leggen. Het is een relatief groot eilandje met volop ruimte om lekker de benen te strekken, een hengeltje uit te gooien en te recreëren zoals je dat zelf wilt. Het is hier zelfs toegestaan om een kampvuur te maken en om de barbecue aan te steken.

Ligplaatsen voor de boot

Je kunt bij de Langehoekspolle zowel aan de buitenzijde van het eiland aanleggen als binnen in de kom van het eiland. Er zijn tevens diverse aanlegsteigers beschikbaar. De Marrekrite beheert hier op maar liefst 5 posities de ligplaatsen.
Enkele jaren geleden zijn de ligplaatsen uitgebaggerd waardoor boten met een diepgang tot ruim 1.50 meter hier prima kunnen aanleggen.

Marrekrite aanlegplaats LangehoekspolleFoto: skipahoy.nl

Zomerdrukte

De Langehoekspolle is vooral in het hoogseizoen een zeer gewilde locatie om aan te leggen en te recreëren. Houd daar dus rekening mee. Maar laat je er ook niet door afschrikken. Het is zeker de moeite waard om een poging te doen om er een plekje te bemachtigen. De kinderen zullen het in ieder geval prachtig vinden.

Leijepolle

En wil je het iets rustiger beleven, dan kun je een klein stukje doorvaren naar het eilandje Leijepolle. Ook dit eilandje in het De Fluessen, aan de zijde van het Heegermeer, heeft een kom met aanlegplaatsen en ook ligplaatsen aan de buitenzijde van het eiland. Je kunt hier ook heerlijk rustig de boot aanleggen en dan met jouw gezelschap bijvoorbeeld even heerlijk in Friesland gaan suppen

Nije Krùspôlle

Ook in de Fluessen ligt het eilandje Nije Krùspôlle. Het is een kindvriendelijke plek om te recreëren tijdens je vakantie in Friesland. het wordt ook weer beheerd door de Marrekrite, wat dus een garantie geeft dat het een mooie plek om aan te leggen is in Friesland. Naast alle mogelijkheden op het eilandje is het ook ideaal voor de kids om te zwemmen. De Nije Krùspôlle heeft een leuk zandstrandje waar de bodem over tientallen meters langzaam afloopt. Als je vanuit het Heegermeer naar de Fluessen vaart dan kom je Nije Krùspôlle vanzelf tegen.

Varen met de kinderen

Deze aanlegplaatsen in de Friese meren zijn dus allemaal echte topplekken om de boot aan te leggen. Zeker als je gaat varen met de kinderen. Misschien is het een goed idee dat je voordat je vanuit de verhuurhaven in Friesland vertrekt, dat je er ook een 1 of enkele supboards gaat huren. Deze dragen ook zeker bij aan de vakantievreugd.

Leuke adresjes

Sloepverhuur Bolsward

Sloepverhuur Bolsward

sloep huren voor maximaal 12 personen
lastminutevaren.nl

lastminutevaren.nl

zeiljacht huren in friesland
Marrenvloot - Aquanaut Yachtcharter Sneek

Marrenvloot - Aquanaut Yachtcharter Sneek

motorjachten verhuur
Binnenstad Bootverhuur

Binnenstad Bootverhuur

Stil genieten van Sneek en omgeving
Bootverhuur de Vries

Bootverhuur de Vries

zeilen met een unieke platbodem
lastminutevaren.nl

lastminutevaren.nl

grootste aanbod, laagste prijs
FrieslandZeilen

FrieslandZeilen

teamwork, actie en ontspanning
´╗┐